Vmap0-tiestö: käyttääkö vai eikö käyttää?

Tekaisin kuvan jossa näkyy Vmap0-aineiston maantiet ja viime viikkoinen tilanne OSM:ssa. http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Talk:WikiProject_Finland
Huonoista väreistä huolimatta kuvasta varmaan huomaa, että Itä- ja Pohjois-Suomessa on aika paljon Vmap0-teitä, jotka puuttuvat OSM:sta. Mutta mitä mieltä ollaan, kannattaisiko Vmap0-teitä kopioida OSM:iin? Jos aineisto olisi tarkkaa, niin tuskin tarvitsisi edes miettiä, mutta kun se ei ole.

Vähintäänkin voin tehdä linkin kuvasta uuden version suurin piirtein viikon parin välein näyttämään mistä päin puuttuu GPS-reittejä. Periaatteessa samalla kartalla voisi näyttää myös nyt pelkästään Landsat-kuvilta tehdyt tiet, mutta note- ja sourse-tagit eivät siirry PostGIS-kantaan, joten minä en pysty erottelemaan niiitä kannasta mitenkään, vaikka tieto olisi tielle annettukin. Pienellä huijauksella sekin onnistuisi lisäämällä näille teille joku harvemmin oikeasti tarvittava, mutta kuitenkin kantaan siirtyvä tag. Esimerkiksi horse=Landsat voisi kelvata.

Kuinkas epätarkkaa dataa tuo Vmap0 on? eli heittääkö tiet metrejä, kymmeniä metrejä vai peräti kilometrejä? Jos heitto alkaa olemaan kymmeniä tai jopa satoja metrejä, niin ei ainakaan suoraan OSMiin kannata importata, tuollaisena referenssikarttanahan se kyllä silloinkin kävisi.

En löytänyt koneeltani kuin yleistetyn version Vmap0-teistä. Ei sekään nyt kymmeniä metrejä enempää heitä, mutta yritän kaivaa alkuperäisen datan ensi viikolla ja verrata ja tehdä jonkinlaisen mallikuvan tyypillisen näköisestä tilanteesta.

Noiden teiden lisäyksellä saa karttoihin kattavuutta. Jos kyse on max 50m virheestä, niin silloin ne on jo käyttökelpoisia. Jos ne tiet saa sopivasti esille jälkeenpäin, niin ne varmaan tulee jossain vaiheessa tarkemmin paikannettua. Siis sopiva merkintä & sen perusteella voi etsiä tarkennusta kaipaavat tiet → tehdä kartan tai vastaavaa. Samaa merkintää voisi käyttää muissakin reiteissä, jotka tarvii syystä tai toisesta uudelleen paikantaa.

Jos nuo tiet lisää sopivalla minimimäärällä pisteitä, niin jälkikäteen sijainnin korjaaminen on hivenen helpompaa?? Lähinnä on mielessä se tilanne, kun siirtää tietä 20m sivuun. Pidemmillä matkoilla taitaa olla kumminkin kätevämpää piirtää tie uudestaan kuin korjata vanhaa… varsinkin jos sen reitin saa suoraan navigaattorin lokista.