Vierumäki ja luova nimeäminen

Hei,

Jonkin aikaa tätäkin foorumia seuranneena, mutta lähinnä muihin foorumeihin osallistuneena, tuli vastaan asia joka sopii tänne parhaiten.

Vierumäen urheiluopiston karttaa tutkiessa tuli vastaan name-tägin hyvinkin luovaa käyttöä, joka on jatkunut jonkin aikaa. Tämä näyttää mielestäni aika selkeästi olevan “tagging for the renderer”-tapaus (mikä lieneekään suomeksi).

Esimerkit varmaankin kuvaavat tätä parhaiten:
Hotelli nimeltä “Hotelli Fennada ja alueen vastaanotto”
Jäähallin vieressä kulkee tie nimellä “jäähallille”
Urheiluopistontien vieressä oleva pyörätie on nimetty “Urheiluopistontien jk+pp”
Lisäksi alueelta löytyy mm. kirjasto nimeltä “Kirjasto”, urheilukenttä nimeltä “Urheilukenttä”, halli nimeltä “Urheiluhalli, kuntosali” jne.

Korjasin muutaman itsestäänselvyyden, mutta totesin nopeasti hommaa olevan aika paljon, enkä tunne paikkaa hyvin. Mikä olisi järkevä tapa saada näitä parannettua?

1 Like

Hei, kiitos huomiostasi ja kysymyksestä!

Ja juu, aika suuri osa noista esimerkeistäsi on tosiaan minunkin mielestäni yksiselitteisesti vääriä.

Esimerkiksi paikalla olevalla urheiluhallilla on (tätä kirjoittaessa) kyllä building=sports_centre-tagi, mutta name-tagilla arvo “Urheiluhalli, pelikentät ja kuntosalit”, mikä on kyllä väärin. Kuten tuon sports_centre:n wikisivukin sanoo, hallissa harrastettavat urheilulajit, ym laitteet voi eritellä sport-avaimen arvoilla. Kirjastollakin on varmaan joku muu virallisempi nimi kuin “Kirjasto”. Se on onneksi jo nyt amenity=library-noden lisätagi, joten kirjastostatus on pääteltävissä ja automaattisesti haettavissa muustakin kuin name-tagin arvosta. Taitaa olla tämä Haaga-Helian toimipiste? Mutta pitäisi tarkistaa vielä paikan päällä.

Mutta hankala tosiaan kommentoida muuten korjauksia käymättä paikan päällä. Esimerkiksi tuolla on maastossa aika paljon nimettyjä polkuja (esim. Kalattoman kierros, ym.). Jos noilla poluilla oikeasti on joku selvä ja reitin merkkaava nimiviitoitus niiden varrella, en näe ongelmaa name-tagin käyttämisellä noille poluille. Näköjään tosin nuo nimetyt polut kulkevat footway, track ja path-tagitettuja teitä pitkin, joten reitin tekeminen nimettyyn relaatioon voisi olla hyvä lisä tai vaihtoehto. Osa noista poluista onkin jo jäsenenä erillisessä laturelaatiossa.