vesistöjen näkyminen

En saa Päijännettä näkymään vetenä garmin 60cx gepsissä, kun käytössä on http://www.polkupyoraily.net/osm/ kartta.

Näetkö edes rannan ääriviivat? Voisiko olla niin, että Päijänne osuu kahta puolta karttapalan rajaa? Olen jakanut kartalla Suomen kolmeen osaan pohjois-etelä-suunnassa. Karttapalojen rajat ovat leveyspiireillä 62.578125° ja 64.819336° pohjoista leveyttä.
Merialueistakin kartta näyttää vielä vain rantaviivat. mkgmap-ohjelmaan on hiljattain tullut optio generate-sea-polygons, joka ei kuitenkaan viimeksi kokeillessani toiminut (käännös jäi jumiin). Voi myös olla, että lähdetiedoston finland.osm merialueen määrittely on puutteellinen.

Joo, rannan ääriviivat näkyy. Sama koskee myös vesijärveä mikä on päijänteen eteläpuolellä.

Isot järvet on yleensä tehty viivan pätkinä merkitsemällä ne natural=coastline. Sinänsä ihan järkevää, koska ei isoja järviä oikein yhtenä alueenakaan pysty hallitsemaan. Noita coastline-järviä on kuitenkin jokseenkin vaikea saada järkevästi ja oikein OSM:sta ulos. Meripolygonien muodostus näyttää usein arpovan veden ja maan väärin päin, tekee sen sitten millä systeemillä tahansa. Tämän huomaa esimerkiksi Cloudmaden shapefileistä, waters.shp on koko lailla käyttökelvoton, tai Openmtbmap:in Garmin-kartoista, jossa ainakin Helsingissä monet saaret ja osa mannertakin lainehtii. Mapnik-kartan piirtämiseen käytetyissä polygoneissa tilanne on parempi, mutta niitäkin on aika vaikea käyttää mihinkaan muuhun tarkoitukseen. Ne kun eivät ole meripolygoneja vaan päin vastoin maapolygoneja jotka kertovat missä on kuivaa.