Verzoek bij kaartopmerkingen verwijst naar commerciële activiteiten.

Ik hoop dat het onderwerp duidelijk is:

Iemand plaatst een opmerking op de kaart waarbij bv. wordt aangegeven dat in een bepaald gebouw bedrijf “zusofzo” is gehuisvest.
Zie hier:

http://www.openstreetmap.org/note/123654

en hier kun je zien dat dat inderdaad klopt:

https://www.google.nl/maps/@52.8984017,4.7519568,3a,15y,334.97h,81.97t/data=!3m4!1e1!3m2!1sIbhCPPDj1ir-mpQMovIXEg!2e0?hl=nl

Honoreren we dergelijk verzoeken?

Je mag gerust bedrijven mappen, maar niet als bron google streetview gebruiken.

In dit geval is de bron een opmerking van een (anonieme) gebruiker en heb ik alleen maar streetview gebruikt om te zien of het klopt.
Mag dat wel? Ik kan immers niet met die gebruiker communiceren?
[ Nog een reden om bij het maken van opmerkingen (notes) te vragen om een e-mail adres. Maar dat wordt al in dit draadje besproken.]

Ik voeg bedrijven en instellingen gewoon toe, maar probeer als bron een website te zoeken. Of eventueel het adres van een bedrijf op de kvk website. Hier twee voorbeelden van recente notes die ik toegevoegd heb:

http://www.openstreetmap.org/changeset/26630347
http://www.openstreetmap.org/note/266753

http://www.openstreetmap.org/changeset/26502252
http://www.openstreetmap.org/note/184972

Het doel van beide was waarschijnlijk om de naam op de kaart te krijgen. In beide gevallen is dat niet gelukt, want het wordt standaard niet gerenderd. Ik kan me van lang geleden herinneren dat een bedrijf zichzelf als shop=supermarket toegevoegd had, alleen maar om ervoor te zorgen dat het op de kaart verscheen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

https://www.openstreetmap.org/node/1408766987/history#

Als je de adresnode samenvoegt met het pandcontour, dan wordt de naam wel gerenderd.
Je zou entrance=main kunnen toevoegen als hoofdingang van het gebouw. (CTRL-SHIFT-G wel even UtilsPlugin2 installeren)
Ik heb net de rijschool samengevoegd op het pandcontour, mocht je dit liever niet willen dan draai ik het terug.

Ja, er is niet genoeg informatie beschikbaar om te bepalen welk gedeelte van dat pand voor welke activiteit gebruikt wordt. Vandaar dat ik bij twijfel liiever een node gebruik. Maar je hoeft die wijziging in ieder geval niet terug te draaien,

Hi,

Niet-opgeloste opmerking #237156 is er zo een, een woonhuis met een bedrijfsbestemming ? Zie zonder nummer of uithangbord maar eens iets te vinden ook met Google kom je er dan niet uit, geen of slecht beeld, maar ter plaatse zie je het zelf ook niet:/
Jammer dan, is IMHO een delete terecht. Dus als de melder weinig gegevens aandraagt, stelt ie kennelijk geen prijs op een juiste vermelding. Moeten wij dan er veel tijd insteken, dan weet ik nog wel een aantal taken en omgevingszaken die IMHO hoger op de aanvullijst staan.

Ik heb opmerking 237156 opgelost door te zoeken op “massage” in combinatie met de straatnaam en huisnummer waar de note naar verwees. Daarmee vond ik een massageforum waar deze genoemd was. De naam die ik daar vond, kon ik weer terugvinden op de KvK website, met ook weer het juiste adres. Deze 3 bronnen vond ik voldoende om het toe te voegen. Ik heb in de changeset verwezen naar het note nummer, en bij de note de gevonden informatie en gewijzigde node gelinkt.

Wat ik in dit geval wel een nadeel vind is dat het lastig controleren is of het massagehuis over een jaar nog steeds bestaat. Maar ik denk dat dat probleem wel altijd zal blijven. Omdat ik het KvKnr ook had, zou ik dat nog als tag kunnen toevoegen, maar ik kon geen geschikte tag vinden die elders ook al in gebruik was (chamber of commerce registration nr).

Ik heb maar gewoon de adresnode gebruikt om shop=massage aan toe te voegen, hoewel in andere draadjes daar nog discussie over is.

Ik heb overigens persoonlijk geen probleem om tijd te steken in zoiets, zelfs al zijn er belangrijkere zaken die ik kan doen. Maar ik snap dat anderen dit soort notes laten liggen.