Varför finns inte stadsdelar, kvarter, bostadsområden utsatt i Uppsala?

Hej!
Ny på OpenStreetMap
och har en fundering kring stadsdelar, kommundelsområden o dyl. i Uppsala.

Eller snarare: Varför är inte detta utsatt på kartan, när det är så i andra städer?!

Det finns (minst!) två möjliga orsaker:

  1. Ingen har lagt in informationen i databasen. OSM är helt beroende av att frivilliga lägger in information, och kanske har ingen gjort detta för de namn du är intresserad av. Just stadsdelsgränser och liknande är lite knepiga eftersom de inte syns på flygfoton eller när man går omkring på marken, varför man blir beroende av att kunna få tag på informationen från t.ex. kommunen, och då under en licens som gör att den går att använda i OSM. Plus att någon måste ha tid och ork att göra det!

  2. Informationen finns i databasen, men syns inte på den karta du tittar på. Kartan som är förvald på openstreetmap.org visar inte allt som finns i databasen, och det gör antagligen ingen annan karta heller (det vore ett hopplöst projekt). Om du kan ge ett exempel på ett namn som fattas, så kanske det går att undersöka om det finns i databasen utan synas.

1 Like

Som turepalsson säger måste info läggas in av någon. Inget som sker automatiskt.
Att info finns i andra städer, men långt ifrån alla, har inget att göra med att det saknas i Uppsala.

Jag har funderat på att importera alla platser från Lantmäteriet. Tyvärr gar de inga öppna data i dagsläget med stabila identifierare aka GUPRI.

Därför är det bara stadsdelar fär nån manuellt har lagt in. Du kan själv lägga till från LM Topografi 50 om du vill, den finns i JOSM som lager.

Om mindre än ett år släpps Topografi 10 och då kan vi förhoppningsvis göra en större import och komplettera databasen så den blir ännu bättre än idag.

Då kommer även alla adresser släppas också vilket troligtvis kommer göra OSM till Sveriges bästa karta när vi lagt in dem