Väliaikaisesti käytöstä poissaolevat kaupunkipyöräasemat

Remonttien seurauksena (Helsingin, Espoon) kaupunkipyöräasemat on aina välillä poissa käytöstä, kuten esimerkiksi https://www.openstreetmap.org/node/4810107783, joka HSL:n tietokannassakin on merkitty kartalle, mutta poissa käytöstä: https://reittiopas.hsl.fi/pyoraasemat/072. Esimerkiksi kyseisen alueen työmaa ulottuu Helsingin karttapalvelun mukaan vuoteen 2024 asti, niin tuo voi olla vähän aikaa käyttökelvoton.

Yritin englanniksi etsiskellä, että mitä tällaisiin voisi merkitä, mutta en oikein löytänyt tyydyttävää vastausta omilla hakutaidoillani ja kärsivällisyydellä. Yksi vaihtoehto mitä esitettiin on se, että jättää nämä vain huomiotta, sillä ne remontit jossain vaiheessa kuitenkin valmistuu. Mutta sen aikaa esimerkiksi StreetCompletessa on hämääviä kysymyksiä mahdollisesti pitkäänkin, samoin kuin Helsingin kaupungin palvelukartassa https://palvelukartta.hel.fi/fi/search?q=Yhteiskäyttöiset%20kulkuneuvot,%20kaupunkipyörät%20(kiertotalous), joka käyttää OpenStreetMapin dataa.

Tuleeko mieleen jotain tägejä, joita tässä voisi käyttää, vai antaako vain virheellisen datan olla?

Moi, tällaisiin on olemassa elinkaarietuliitteet, joista esimerkkiisi sopisi parhaiten varmaan construction:* -etuliite tai disused:* riippuen siitä, poistettiinko asema kokonaan vai ei. Tägi olisi kokonaisuudessaan esimerkiksi siis construction:amenity=bicycle_rental. Lisäisin itse myös fixme=poista etuliite kun taas käytössä tyyppisen tägin myös, ettei etuliite unohtuisi pisteeseen aseman palattua käyttöön.

1 Like

Juu, juuri näin. Tuon saman työmaan alta on poistettu käytöstä tai väliaikaisesti purettu myös pari bussipysäkkiä. Bussipysäkki ‘Hietaniemi’ (H1276) on purettu kokonaan, mutta palautettaneen paikalleen työmaan valmistuttua. Käytin siinä tuota was:-prefiksiä ja note-tagia, mutta tuo @Larmax in suosittelema fixme-tagi on kyllä parempi! Muuten varmaan myös 'Hietakannaksentie’n (H1259) pysäkit ovat samasta syystä vähintään poissa käytöstä väliaikaisesti.

Tuo disused:-etuliite näyttäisi sopivan paremmin omaan korvaan, kun esimerkiksi sivulla Key:disused - OpenStreetMap Wiki annetaan pysäköinninkin suhteen esimerkki väliaikaisesta poistosta. Jotenkin omaan suuhun tuo construction:-etuliite ei sovi, sillä sitä pyöräparkkiahan siinä ei kunnosteta, vaan ympäristöä.