Vakantiehuis

Kan iemand mij vertellen wat de juiste manier is om een vakantiehuisje te taggen? Ik gebruik nu tourism=chalet maar is dat goed?

Vriendelijke groet,
Willy

Zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/NL:Tag:tourism%3Dchalet
Aangeraden wordt een node te gebruiken voor een losstaand vakantiehuisje (bv de adresnode) en een polygoon voor bv een heel bungalowpark.
Je zou ook de polygoon met building=yes een extra tag kunnen geven met tourism=chalet ipv een losse node.
Wat ik ook soms zie is dat men ieder huisje in een bungalowpark de tag tourism=chalet geeft, maar dat lijkt me niet de bedoeling.

Dankjewel! En wat doe ik met een jachthaven die een beperkt aantal camperplaatsen heeft? Hoe tag ik de camperplaatsen? Ik heb het idee dat ik met een tag tourism=camp_site op de polygoon van de jachthaven de situatie geen recht doe.

camperplaatsen: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:tourism%3Dcaravan_site
Geef wel aan of er tenten mogen staan of niet, dat voorkomt teleurstellingen bij vakantiefietsers of wandelaars die na een lange dag een camping zoeken :wink:
En gebruik dan liever een node op de plek waar de campers mogen staan dan die tag op de hele jachthaven te zetten, anders wordt de hele haven als caravanpark gerenderd.

Super, dankjewel! Ik ga aan de slag. M’n doel is zoveel mogelijk verblijfsaccommodaties in de omgeving van Zoutkamp/Lauwersmeer in kaart te brengen.