Uvoz adresnog registra - plan

Još manjih izmena na Dini, ovog puta u znaku pravilnog imenovanja ulica:

• pošto je onaj Excel odradio posao, proverene su sve ulice preko njega, on odlazi u zasluženu penziju
  • sve ulice iz Excela sam prebacio u kod na sajtu. To će sad biti glavni određivač istine imena ulica:) Sad ime ulice možete da promenite ili preko PR-a u kodu, ili otvaranjem “issue-a” na sajtu gitlab-a ili komentarisanje ovde. Teže je sad, ali nadam se da to neće biti problem i da neće biti mnogo grešaka više, ali sad ne može da bide vandalizama, imamo istorijat i ko je napravio izmenu
  • dodao sam podršku da ime ulice može da se override-uje po opštini (za sad sam dodao samo bulevar miha(j/i)a pupina tu, koji u novom sadu i na novom beogradu ima različita imena on-the-ground). Očekujem da se još ljudi javi kako im se ne sviđa ime ulice kako je ispravno prevedeno, pa da imamo ovu mogućnost
  • na strani “kvalitet uvoza” sada mogu da se vide i problemi zbog lošeg importovanog naziva ulice (ranije se to zbog moje greške nije videlo). Tako smo od 400 potencijalnih problema došli do 700
  • na glavnoj QA strani u dnu je napravljena nova strana “pravilna imena ulica” gde može da se vidi kako je ulica iz RGZ-a nazvana kod nas i zašto, i uputstvo kako da se promeni
  • na strani kvaliteta uvoza, pošto sad ima više redova, dodat dodatni filter (gore desno iznad tabele) da može da se profiltrira da li želite samo loše adrese, prevelike udaljenosti…
  • sređeno sortiranje kućnih brojeva na strani “kvalitet uvoza” (sad radi i za slova u brojevima)
2 Likes