Uvoz adresnog registra - plan

Nije kasno, bolje sad da razbistrimo i razjasnimo sve!

• Različiti su entiteti u pitanju - ovo su ulice, a ovo su adrese. Za oba postoje nezavisni podaci od države. Adresu čine ulica i kućni broj, ne samo kućni broj.
  • Po ovoj logici bi mogao da kažeš “a što ne izbacimo addr:street” iz adrese?
  • To što je ulica blizu neke ulice ne znači da ta adresa pripada toj ulici. Ova zgrada ima adrese iz četiri okolne ulice i pitanje je da li su te adrese najbliže ulici kojoj pripadaju. Npr. ovaj broj 105 je bliži Kosovskoj, nego Uglješe Terezina
  • Iako ref:RS:kucni_broj automatski implicitno ukazuje na ulicu (jer su ref:RS:kucni_broj jedinstveni), lakše je imati ih i u OSM-u, nego kros-referencirati ih iz državnih podataka

Sa druge strane, slažem se da ref:RS:kucni_broj jedinstveno određuje i ulicu (tj. ref:RS:ulica) i da je redudantan, pa možemo i da ga izostavimo, možeš da kažeš da je onda održavanje lakše. Ja sam ipak za to da imamo i ref:RS:ulica (sutra možemo da ga koristimo da samo analizom OSM-a zaključimo koja je ulica između adresa), ali šta znam, ako je većina da nemamo “ref:RS:ulica” na adresama, ja sam za.

Jedino mi nije jasno šta ti znači kad si rekao da je adresa “povezana” sa ulicom? Koliko znam, adrese (zgrade i čvorovi) nisu nikako povezani sa pripadjućom ulicom (osim ako ne misliš na “addr:street” tag?)