Ucrtavanje javnog prijevoza

Sjajno! Možemo ovdje dogovarati jer je korisno imati povijest dogovora, a možemo i novu temu otvoriti. A za malo brže dogovaranje možemo koristiti Telegram kanal: Telegram Web

Veselimo se novim podacima!

Pozdrav @Ante_Nakic jel ima pomaka na ovom frontu? Hoćemo ucrtati neki jednostavniji grad tipa Sveta Nedjelja za probu?

1 Like

Neznam ukoliko može biti od pomoći no riječki KD Autotrolej podatke o stajalištima, rutama i lokacijama vozila prikazuje na internetskim stranicama Grada Rijeke na Portalu otvorenih podataka. Uz sve to, postoji i nekoliko neslužbenih karata gdje se prikazuju podaci iz različitih skupova podataka.
U nastavku ću staviti poveznice:

Zbog sigurnosnih razloga Portal otvorenih podataka Rijeke nije u funkciji poslijednjih par dana zbog radova na sustavu i redovnog održavanja, no ubrzo će web mjesto biti dostupno pa čisto da postoji baza podataka gdje su sve informacije na jednom mjestu i u više formata.

Ja sam ručno mijenjao neke podatke (nazivlje stanica) s obzirom da su podaci podosta netočno i stari, no trenutno nemam dovoljno znanja da mijenjam rute i linije (za to mi je potrebna pomoć ili osoba koja se u to puno više razumije bez da nešto nepotrebno izmjenim ili poremetim).

Eto, možda nekome pomogne. Za bilo koje dodatne informacije stojim na raspolaganju (s obzirom da pomno pratim Autotrolej i iz Rijeke sam).

1 Like

Sjajno!
Za mijenjanje imena i pozicija stanica dovoljan ti je iD editor, defaultni editor na osm.org.
Ako želiš mijenjati rute, onda ti treba JOSM. Kad budeš želio krenuti mijenjati rute, javi nam se na telegram kanal, tamo je brža komunikacija.

Također imamo triglav gdje svaki dan uzimamo podatke iz Autotroleja i OSM-a, i oni se odmah uspoređuju. Možeš i tamo pogledati jel ti ti podaci tamo izgledaju ok.

2 Likes