Dopasowałem go do innej lokalizacji pliku XML oraz dopasowałem do obecnego de facto tagowania:
nazwa po stronie Nextbike jest przerabiana z na “MEVO ”
capacity jest w przypadku MEVO umowne, bo rower nie jest przyczepiany do stacji, a oddanie jest weryfikowane przez GPS. Stąd do tej pory wyszło tagowanie capacity=“5 stands” itp.
ignoruję “stacje” które są rowerami pozostawionymi poza fizyczną stacją.
Dobra robota.
Ponieważ de facto dostawiane stojaki typu odwrócone U są ekstra wyposażeniem stacji, jeśli totem stacji nie jest stawiany przy istniejących już stojakach (istniejącym parkingu rowerowym), ze względu właśnie na umowność capacity, nie powinno się określać capacity stacji. Ilość stojaków w terenie sugeruje tylko względną wielkość i istotność stacji.
Podpatrując najlepsze holenderskie wzory, by nie mnożyć amenity, dołączam do stacji tagowanie “bicycle_parking=yes”.
Jako że weszło nowe Mevo z innymi numerami stacji oraz niekiedy innymi pozycjami, to na podstawie Realtime data - MEVO przekonwertowałem udostępniane dane na GeoJSON.
Zrobiłem import wszystkich stacji na podstawie danych przygotowanych przez @RicoElectrico. Kilka stacji pojawiło się od grudnia; w większości dodał je już @Marek-M , a ja dodałem dziś jeszcze jedną, więc można powiedzieć, że mamy w tej chwili stan aktualny.
Jednak wkradł się mały błąd. W zaktualizowanej przeze mnie relacji mamy 718 obiektów, a plik JSON ze strony MEVO liczy 717 stacji. Czy ktoś ma pomysł, jak szybko zidentyfikować i zweryfikować ten nadmiarowy obiekt?