treba vratiti changesetove

Здраво свима,
Милан Јелисавчић (http://www.openstreetmap.org/user/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%20%D0%88%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B8%D1%9B) ми је написао да је пронашао проблем у Крагујевцу са бележењем једног новог мапера под именом Периша99 (http://www.openstreetmap.org/user/Perisha99). Не бих рекао да се ради о грубом вандализму, и судећи по имену корисника, у мојим очима је то мало зезање једног 13-тогодишњег дечка који је уцртавао неке зграде и игралишта у својој околини и давао блесава имена.
Написао сам му већ једно опширно писмо о томе шта је урадио. Мало сам га грдио, али са друге стране и мотовисао да ако жели да помогне и да црта, да то слободно и ради држећи се правила ОСМ-а и нек се придружи форуму и осим тога нек прочита прво сва правила мапирања.
Е, сад: ко се бави враћањем changeset-ова? Требали би да вратимо све шта је до сада уцртао (14 changeset-а).

Поздрав,
Александар

Svako može da izvrši povraćaj koristeći reverter dodatak za JOSM:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/JOSM/Plugins/Reverter

Generalni savet je da se changeset dobro pregleda ako se koristi opcija ‘revert fully’ (moguće je da postoji i dobrih unosa), ili bolje još da se koristi opcija ‘revert selected’.

Добро. Пошто је пуно већ било избрисано, ја сам ипак само прегледао његове уносе и избацио оно шта је очигледно безвезе. Већ су и други пуно тога брисали, тако да враћање changeset-a ипак не би било најбоље. Хвала.

Usput, postoji i meni dosta čudnih oznaka po Kragujevcu: “ovoga-onoga kuća” što može biti povreda privatnosti. Možemo li ih ukloniti?

Sigurno niko neće biti protiv…
Da bismo samo imali veću gustoću mapera, takvi očigledni problemi nebi ni ostajali predugo na mapi…