Tramvajske pruge

Ovih dana sam krenuo s “razdvajanjem” tramvajskih pruga u Zagrebu. Jedan way = jedan kolosijek. Zasad su rjesene pruge Dolje - Draškovićeva i Prečko - Savski most. Zanima me vaše mišljenje u vezi pruga koje nisu segregirane od cestovnih prometnica.
Jedna je mogućnost da se ostavi kako je (highway=*, railway=tram) s tagom tracks=2. Nedostaci ovoga su što se ne mogu preciznije nacrtati stvari kao što su skretanja i rute.
Druga mogućnost je, kao što je to u Osijeku rješeno, tako da se pruga jednostavno nacrta sa strane: http://osm.org/go/0KJwwUGWC–. Nedostatak ovoga je što se tako ne podrazumijeva da se pruga zapravo nalazi NA cesti, te (što je u ZG vrlo često) dijeli “žutu traku” s PSV. Workaround oko ovog problema bi mogao biti segregated=no i lanes:psv=1, bus=yes, taxi=yes.

Također, na wikiprojektu su postojale samo po jedna relacija za svaku tram liniju (jedna za svaki smjer). Međutim, neke linije su razdvajane u posebne relacije sa svaki smjer. Budući da ću ovime proći sve tram pruge, uredit ću sve linije da tako budu označene.

Pozdrav,

Ja mislim da je kod pruga koje su integrirane u prometnice najbolje staviti tracks=2. Znam da na taj način gubimo detalje, ali dobivamo topologiju. Ako auto može voziti po pruzi, onda pruga pored ceste nije ispravno ucrtana. Po meni će se zbog ovakvih slučajeva morati drastično mijenjati tagovi za ceste. Do tada bih to držao ovako. Ako dobijemo neku aplikaciju koja će prikazivati 3D sliku ceste ispred tebe, teško da će primijetiti da pored tvoje ceste ide pruga koja ima tag “segregated=no”.

Što se tiče relacija, neke linije su podijeljene na dvije relacije u skladu sa novim prijedlogom za mapiranje javnog prijevoza:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Public_Transport
Kod njega je problem što je kompliciraniji, a ne donosi baš neke prednosti. Kod trenutnih renderera je ova jedna relacija dovoljna. Ipak, ako ih hoćeš razdvajati, samo naprijed :slight_smile:

Za sada cu tako i ostaviti pruge. Jos sam razmisljao gdje bi trebalo stavljati oznake railway=level_crossing kod križanja ceste i tramvajske pruge. Mislim da bi to trebalo stavljati samo na “nezgodnim” križanjima; tamo gdje tram pruga siječe cestu pod oštrim (mrtvim) kutem, pa na usamljenim prijelazima preko pruge (odnosi se prvenstveno na prugu Dolje) i sl.

ipak, mislim da bi na branimirovoj bilo bolje staviti prugu pokraj ceste… dakle oba kolosijeka su na jednoj strani ceste. ovo je mozda bolje tako označavati jer je to situacija kada traka za skretanje u desno nije krajnja desna traka (mora se sijeći pruga).