track in osm.org

Als ik op de website OpenStreetMap.org kijk zie ik bovenaan dat er tracks zijn. Als ik op zo’n track klik en dan op kaart zie ik wel de juiste plek op de kaart maar niet de track zelf in de vorm van bv een fietsroute of busreis. Ik kan het wel downloaden en openen in basecamp en zie wel de volledige track. Hoe krijg ik de track te zien in OpenStreetMap.org?

I don’t know if you can overlay the gpx traces on website OpenStreetMap.org , except by clicking “edit” when you are viewing a particular trace at http://www.openstreetmap.org/traces

After you download the tracks you refer to, there are many track drawing sites that use the openstreetmap to display gpx files https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Track_drawing_websites Other good sites are http://gpx.lisss.ru/ and http://www.gpsvisualizer.com

The Waymarked Trails map may help to locate routes. cycling.waymarkedtrails.org
Zoom in to the area of interest, select one of the activity icons at the top right, then ‘routes’ at bottom right and after selecting a route you can download a gpx.

Ik ken niet zo goed Engels maar ik begrijp dat een route, spoor of track niet in OpenStreetMap.org te zien is. Daarom begrijp ik niet helemaal waarom men dan tracks upload als je het met een ander programma zoals BaseCamp moet openen. Of is OpenStreetMap.org een verzamelpunt voor iedereen die met OSM werkt? Groet. Marcel.

ik ga akkoord
Nev

Tracks die je upload, kan je in een speciale laag in je editor zichtbaar maken. Deze kunnen dan gebruikt worden om de satelliet beelden te aligneren. Dit is vooral van belang in landen waar er geen goede luchtfoto’s zijn.
Het is niet de bedoeling om die tracks op individuele basis beschikbaar te maken voor andere gebruikers, hoewel je dat dus wel kan.

Als je op zoekt bent naar websites waar je wandel- of fietsroutes kan downloaden kan je beter een kijkje nemen op GPSies, wikiloc e.d.