Деякі town замінити на city

У зв’язку з тим в оновлених правилах Tag:place=town - OpenStreetMap Wiki /у самому низу у розділі place=town vs. other settlements / пишеться що city починається з 70000 населення пропоную міста від 70000 населення place =town замінити на place=сity

Наприклад Звягель /колишній Новоград Волинський / Бердичів Житомирської області замінити на place=city

1 Like

Підтримую - за моїми спостереженнями дійсно в українських реаліях межа між містечками та містами проходить десь по лінії 50-70 тис. населення.

Можливо варто взяти до уваги новий закон?

Я ще не знайшов остаточного тексту, тому цифри можуть бути інші. Але, просто для розуміння, є трохи застаріла інфографіка:

1 Like

Колись українська спільнота, ще до того як це зʼявилось в англомовній версії опису теґу, визначилась з тим, що

Теґ place=city використовується для позначення населених пунктів зі значною чисельністю та густотою населення. Є центром міської громади, або районним чи обласним центром, столичним містом держави, або іншою великою агломерацією з населенням більше ніж 100 000 мешканців

В Україні це не означає, що всі центральні міста районів мають бути позначені теґом place=city. Міста з населенням менше за 100000 мешканців, також й ті що є районними центрами, позначаються теґом place=town.

я власне пропоную змінити 100 тисяч на 70000
в українських реаліях мапити смт Народичі 2770 населенння і Бердичів 77000 населення одним і тим самим якось бредово

В англійській мові, британський варіант якої є базовим в ОСМ, є два слова для позначення міст: city та town. Те що для британців є selfexplanatory для неангломовних учасників проєкту всього-на-всього є системою кодифікації, де замість city може бути НП1, а для town – НП2. З точки зору даних нічого не зміниться, зміни будуть відчутні лише на рівні їх інтерпретації.

В українській маємо: міста, містечка, селища, села (хутори – дуже рідко, мені не доводилось в житті з ними стикатись). Зміна градації за одним з показників одного визначення тягне за собою зміни в іншому визначенні.

Але те що тут пропонується стосується перенесення даних з однієї категорії в іншу. Тож якщо буде запропоновано цілісну систему – її можна буде розглянути.

Теґ place=city використовується для позначення населених пунктів зі значною чисельністю та густотою населення . Є центром міської громади, або районним чи обласним центром, столичним містом держави, або іншою великою агломерацією з населенням більше ніж 100 000 мешканців.

Бердичів, є центром міської громади – тож має повне право бути place=city, навіть якщо має кількість населення менше ніж 100 000, навіть без запропонованих змін.

PS. Здається варто прибрати сноску на сторінці place=city, щоб досягти того, що пропонується