Σχεδιασμός των Αυτοκινητοδρόμων

Προς αυτόν πιου άλλαξε τη σχεδίαση του δρόμου (Α7), να ξέρει πως ο σχεδιασμός που έκανα έγινε με τεχνικά μέσα καταγραφής ίχνους GPS με σταθερή τοποθέτηση επι του οδοστρώματος κατα μήκος όλης της οδού. Η απεικόνιση πάνω στην οποία βασίστηκε δεν δείχνει πάντα τις σωστές διαστάσεις με αποτέλεσμα ενώ, υποτίθεται κατά μήκος η οδός έχει συγκεκριμένες διαστάσεις νησίδας και λωρίδων, η παρέμβαση του απομακρύνει τις αποστάσεις μεταξύ των 2 ρευμάτων κυκλοφορίας.
Οι αλλαγές που έκανες δείχνουν έλλειψη αντίληψης επί πολλών θεμάτων.


Αν έμπαινες στη διαδικασία να ρυθμίσεις την απόκλιση από το imagery βάσει τον δικό μου σχεδιασμό, θα έβλεπες την ακρίβεια του, αλλά είπαμε, έλλειψη υπόβαθρου.
Αποτέλεσμα των αλλαγών είναι να έχει μετακινηθεί ένα πλήθος αντικειμένων, όπως όρια ταχύτητας, τοποθεσίες σήμανσης κοκ. Γιατί δεν ρωτάτε ή έστω δεν διασταυρώνετε το σωστό των κινήσεων σας πριν τις κάνετε???
Για να δείτε το μέγεθος της επιπολαιότητας, δείτε τι κατάφερε στην απο κάτω εικόνα

Ολα τα προηγούμενα ήταν μια προσωπική μεθοδολογία.
Τώρα ακολουθεί μια εύλογη απορία για τον δρόμο στην εικόνα που παραθέτω:
Γιατί τόσα nodes για μια ευθεία;

Αυτή την απορία έχω κι εγώ, γενικά για διάφορα ways που είναι σε ευθεία. Πέραν των υπολοίπων δρόμων που ακουμπάνε πάνω, από την στιγμή που είναι πραγματικά ευθεία και όχι κάποια ελαφριά καμπύλη, δεν υπάρχει λόγος για τόσα nodes. Έχω παρατηρήσει ότι γίνεται αυτό όταν χρησιμοποιούν κάποιο εργαλείο του JOSM που δίνει την δυνατότητα για πιο ομαλές καμπύλες.

2 Likes

πιθανον χρηση καποιο εργαλειου για “ομαλοποιηση” που προσθετει nodes κλπ. Δε νομιζω να γινεται ευθεια “με το χερι” με χρηση τοσων σημειων.
Εχω την συνηθεια (καλη πιστευω) να διαγραφω nodes σε τετοιες περιπτωσεις ή πχ σε ενα τμημα δρομου αναμεσα σε διασταυρωσεις 30-40μετρων με 4 5 nodes.

1 Like