Περί κοινοτήτων και συνοικιών απορίες

Καλησπέρα σας. Θα γράψω εδώ 1-2 απορίες που έχω αναφέρει στο Element για τις κοινότητες και τις συνοικίες, ώστε αν είναι αντίστοιχα να ενημερωθεί το wiki για να δημιουργηθεί και μια “σύμβαση” για την ομοιομορφία των δεδομένων για Ελλάδα.

  1. Στο wiki αναφέρεται για το admin level 9 οι πολεοδομικές συνοικίες. Όμως στο ίδιο επίπεδο είναι και οι κοινότητες, όπου για την περίπτωση π.χ. της Αθήνας (με τα παλιά δημοτικά διαμερίσματα) αυτό επιφέρει μπλέξιμο του admin level. Είχα προτείνει να πέσουν οι συνοικίες στο admin level 10, αλλά ο JayCBR πρότεινε κάτι καλύτερο. Συγκεκριμένα την κατάργηση των συνοικιών από το admin level. Έχει λογική καθώς δεν είναι αυτοδιοίκητες μονάδες. Καλύτερα λοιπόν οι συνοικίες να μπαίνουν κανονικά ως place και όχι ως administrative.

  2. Αυτό με φέρνει σε μια άλλη απορία που καιρό τώρα έχω, μιας και θεωρώ ότι οι έννοιες και τα tags του OSM δεν συναύδουν απαραίτητα, κι αυτό είναι το με ποιό value του place tag να αναφέρεται μια συνοικία. Μετά από διάφορες κατανοήσεις όρων, έχω καταλάβει ότι πιο λογικός χαρακτηρισμός είναι το quarter. Έχω δει, ιδίως στην Αθήνα, να αναφέρονται οι συνοικίες του Δήμου Αθηναίων ως suburb, που όμως θεωρώ λανθασμένο, καθώς suburb νοείται προάστιο, το οποίο αφορά την εξωτερική αστική περιοχή μιας πόλης. Στην ουσία αναγνωρισμένους οικισμούς γύρω γύρω, όπως το Μαρούσι και η Αγία Παρασκευή. Τα Σεπόλια δεν μπορούν να θεωρηθούν suburb σε αυτή την περίπτωση, αλλά quarter σαν value του place tag, και μεταφραστικά σαν district για όνομα. Αυτό θα πρότεινα εγώ.

Εσείς τι θα προτείνατε;

Link: Tag:boundary=administrative (Wiki)

ΥΓ: Έχω κι άλλες απορίες σχετικά με κατάλληλα tags για περιοχές, αλλά καλύτερα σε άλλο post. Γενικά είναι ένα μπέρδεμα τα tags όταν εννοιολογικά δεν υπάρχουν πάντα συμφωνίες, ιδίως ανά χώρα, όπως είναι και το αναμενόμενο για το OSM δηλαδή.

Μια από κοινού μετάφραση της σελίδας με βάση τα ιδιαίτερα ελληνικά δεδομένα θα ήταν ένας μπούσουλας.