Προσωρινές αλλαγές σε δρόμους: Να αποτυπώνονται ή όχι;

Κατά καιρούς λόγω οδικών έργων, αλλάζουν κατεύθυνση μονόδρομοι, άλλοι δρόμοι μονοδρομούνται, δρόμοι κλείνουν κ.ο.κ.
Θα πρέπει οι προσωρινές αλλαγές να αποτυπώνονται στους χάρτες;
Πρόσφατο παράδειγμα ο παράδρομος της ΑΘΕ στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Κλειστός για 3-4 μήνες. Είναι σωστό που αποτυπώθηκε η αλλαγή αυτή;

imho, αν δεν πρόκειται για εξερετικά μικρής διάρκειας έργα (λίγες μέρες), η αποτύπωση των έργων επιτρέπει σε εφαρμογές δρομολόγησης να αποφεύγουν υο συγκεκριμένο τμήμα.
Στα μικρής διάρκειας, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο, ίσα ίσα που είναι μεγαλύτερος ο κύνδινος εσφαλμένων δρομολογήσεων από εφαρμογές που ανανεώνουν τους χάρτες τους σε μεγαλύτερες περιόδους. (π.χ. το OsmAnd ανανεώνει ανά μήνα, η αποτύπωση ενός έργου θα προκαλέσει σφάλματα στην δρομολόγηση για 25 μέρες, ενώ η μη αποτύπωση μόνο για τις ημέρες που θα κρατήσει το έργο).

Δεν θυμάμαι σιγουρα, νομίζω πως εγώ την είχα περάσει την συγκεκριμένη αλλαγή στον Άγιο Στέφανο, και εννοείτε πως δεν έχω κανένα θέμα να αφαιρεθεί αν θεωρείτε πως δημιουργεί πρόβλημα, στα μάτια μου όμως, το μεγαλύτερο λάθος είναι πως δεν είναι αποτυπωμένα τα έργα σωστά (είχα δει και σημειώσει μόνο την αρχή και το τέλος, στο ενδιάμεσο δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται, από την Εθνική ωστόσο σαν να είδα κάποια οχήματα (τοπική κίνηση) να τον χρησιμοποιούν.

Το ενδιάμεσο κομμάτι (από τον Χωριάτικο μέχρι το Lidl) λειτουργεί κανονικά και το επανέφερα σε κανονικό δρόμο.
Το θέμα δεν αφορά την αλλαγή που προσωπικά έκανες. παρόμοια περίπτωση είναι και η γέφυρα στην Κινέττα που δεν λειτουργούσε από τις πλημμύρες του Χειμώνα.
Το θέμα είναι με τις ενημερώσεις. Αν περαστεί όπως λες στην μηνιαία ενημέρωση και για κάποιον Χ-Ψ λόγο ο χάρτης αργήσει να ενημερωθεί, ο δρόμος δεν θα υπάρχει. Ενώ στους gps navigators αν προσπεράσεις έναν δρόμο θα ψάξει να σου βρει την πρώτη εναλλακτική διαδρομή, αν ο δρόμος δεν υπάρχει ποτέ δεν θα στον προτείνει.