γλώσσα επικοινωνίας

νομίζω θα έπρεπε να ψηφίσουμε σχετικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε στο forum, οκ δεκτό να σεβόμαστε άτομα που δεν ξέρουν ελληνικά, αλλά ίσως αυτό αποτρέπει τη συμμετοχή ατόμων που δεν αισθάνονται άνετα με τα αγγλικά

Συμφωνώ, ακριβώς αυτό είχα πει και εγώ παλιά (https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=581142#p581142).

Φυσικά και ψηφίζω Ελληνικά.

ας σεβαστούμε την επιλογή της καθεμίας και του καθενός μας να εκφράζεται με την γλώσσα με την οποία νοιώθει πιο άνετα, κι ας γράφουμε (ή απαντάμε) κι εμείς με την γλώσσα με την οποία νοιώθουμε εμείς πιο άνετα.

Αν θέλουμε να αυξήσουμε την συμμετοχή όσων διαβάζουν άλλα δεν γράφουν, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νήμα και να ρωτήσουμε τους λόγους της μη συμμετοχής - οι οποίοι μπορεί να είναι πολλοί. Για παράδειγμα, προσωπικά δε συμμετέχω στο “Road classification system” γιατί δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το οδικό δίκτυο.

Φυσικά και δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να γράφει στα Ελληνικά, όμως αυτό προϋποθέτει ότι θα μπορεί να διαβάσει Ελληνικά για να καταλαβαίνει τi λένε οι άλλοι. Όμως εμείς φτάσαμε στο σημείο να γράφουμε μόνο στα Αγγλικά, για να συμμετέχουν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν Ελληνικά, δημιουργώντας έτσι ένα εμπόδιο για αυτούς που θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν νοιώθουν άνετα με τα Αγγλικά.

Η επιλογή του καθενός για το αν θα συμμετέχει ή όχι σε μια συζήτηση είναι σεβαστή (είτε δεν θέλει. είτε δεν έχει ασχοληθεί με το εκάστοτε θέμα), όμως ας του κάνουμε αυτήν την επιλογή πιο εύκολη, αφαιρώντας το εμπόδιο της γλώσσας.
Στο κάτω-κάτω εδώ χαρτογραφούμε την Ελλάδα και προτεραιότητα έχει η Ελληνική γλώσσα, όπως σε όλα τα φόρουμ του OSM που γράφουν στην γλώσσα τους.