Έλλειψη ορίων ταχύτητας εκτός πόλης

Από ότι βλέπω, τουλάχιστον στην περιοχή της Καβάλας δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας σε δρόμους εκτός πόλης. Δυσκολεύομαι να τα περάσω για δύο λογους:
-Γιατί οδηγώ και θα πρέπει συνέχεια να σταματώ στν άκρη του δρόμου και να σημειώνω
-Γιατί πολλυ συχνά γράφει σε στροφή εκτός πόλης όριο 40χλμ και δεν υπάρχει πινακίδα που να λέει ότι παύει να ισχύει αυτό το όριο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος που να διευκολύνει το πέρασμα των ορίων ταχύτητας εκτός πόλης; Πχ κάποιοι χάρτες που να τα έχουν περασμένα ή οτιδήποτε άλλο;

Ευχαριστώ!

Για τα όρια ταχύτητας και για το μέχρι που ισχύουν δεν θα απαντήσω άμεσα αλλά θα σου δώσω μια βοήθεια.
Κάποτε (πες μου γέροντα) που οι σημάνσεις στον δρόμο ήταν μπάχαλο σε σταματάγανε 50 χλμ από την τελευταία πινακίδα για να σε γράψουν και σε ρωτάγανε “Τι όριο έγραφε η τελευταία πινακίδα; 50 έγραφε κύριε δεν την είδατε; -Μωρέ την είδα αλλά γέρασα και ξέχασα.”

Για το πρώτο αφού οδηγείς μην γράφεις παράλληλα στο κινητό. Υπάρχει και διαφήμιση της τροχαίας που το αποτρέπει (για τα SMS μιλάει αλλά μάλλον είναι το ίδιο) καθώς και προτροπές από τον κ.κ.Τσαλίκη αυτοπροσώπως (αυτός για κράνος αλλά ήθελα πολύ να τον αναφέρω).

Σοβαρά τώρα ή πάρε συνοδηγό (Ψηλή, ξανθιά, γαλανομάτα απαγορεύεται. Τα μάτια στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι) για να κάνει την δουλειά ή μην προσπαθείς να περάσεις όλες τις λεπτομέρειες με την μία. Σε δρόμους που περνάς συχνά μπορείς πιο εύκολα να σημειώσεις ένα στοιχείο π.χ. φανάρια. Στο τέλος αφού επεξεργαστείς το gpx θα ξέρεις πως όλα τα σημεία που σημείωσες είναι φανάρια.
Για πιο πολύπλοκες σημειώσεις το OSMTracker (Android) είναι μια χαρά σε λειτουργία ηχογράφησης (και για το προηγούμενο παράδειγμα αυτό είχα στο μυαλό μου). Προεπιλέγεις έναν χρόνο καταγραφή στις ρυθμίσεις και κάθε φορά που πατάς το κουμπί έχεις αυτόν το χρόνο διαθέσιμο για να πεις κάτι π.χ. Αρχή 40 - Τέλος 40.
Οπότε σε όλες τις περιπτώσεις η απασχόλησή σου με την συσκευή περιορίζεται στο ελάχιστο και στο πάτημα ενός κουμπιού. Αν εξασκηθείς αρκετά δεν θα χρειάζεται να κοιτάς καν την συσκευή και θα κάνεις μηχανικά tap ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Υπάρχει και άλλος τρόπος: Οδηγεί η γυναίκα και εγώ σημειώνω. :slight_smile:
Βέβαια και πάλι για τα όρια ταχύτητας δε θα ήθελα να αναλάβω να τα προσθέσω, αφού τα σήματα όπως είπα είναι εντελώς ασυνεπή πχ σε στροφή όριο 30 που μετά δεν ακυρώνεται ποτέ…

  1. Αν οδηγεί η ψηλή, ξανθιά, γαλανομάτα (με μίνι στα αυτιά) δεν ξέρω τι θα σημειώνεις και θα πάρεις μετά κόσμο στο λαιμό σου.
  2. Κανονικά έτσι είναι, δεν ακυρώνεται. Το προηγούμενο όριο ακυρώνεται ή με νέο όριο ή με σήμα ακύρωσης οπότε και ισχύουν τα όρια ταχύτητας του συγκεκριμένου τύπου δρόμου.
    Τώρα πως μπορείς να το χειριστείς αυτό στο χάρτη…Απλά ακολούθησε τα νόμιμα και να εύχεσαι να βελτιωθεί κάποια στιγμή η σήμανση.

Εύκολος τρόπος ακόμα και οδηγώντας είναι με το Keypad-Mapper 3. Απλά μετά πρέπει να μετατρέψουμε το addr:housenumber σε maxspeed. Επιπλέον πρόσθεσα traffic_sign=maxspeed.
Το OSMTracker δε με βόλεψε αφού δεν έχει όλα τα όρια, για φωνητική καταγραφή βέβαια είναι καλό, αλλά με όλη την οικογένεια μέσα δεν ήταν η καλύτερη λύση.
Κατέγραψα όλα τα όρια από Καβάλα-Σέρρες-Σαντάνσκι. Τα πέρασα δίπλα στον δρόμο σαν nodes maxspeed=* και traffic_sign=maxspeed και μου μένει να τα περάσω στους ίδιους τους δρόμους. Αυτό βέβαια πολλές φορές απαιτεί τη χρήση maxspeed:forward=* και maxspeed:backward=* που στο OsmAnd προς το παρόν δεν υποστηρίζεται…