Βοήθεια για δύο εύκολες διορθώσεις. (απογόρευση στροφής + διάζωμα)

Σήμερα με το ποδήλατο ένα navigation μου πρότεινε να διαπεράσω ένα διάζωμα και να στρίψω κάπου που απαγορευόταν η στροφή.

 1. Πώς προσθέτω διάζωμα; (δεν υπάρχει παντού)
  http://nominatim.openstreetmap.org/details.php?place_id=95456371

π.χ. εδώ υπάρχει διάζωμα
http://goo.gl/maps/v9cni

 1. Όταν είσαι στο φανάρι στην Κλεάνθους (πάνω δεξιά), απαγορεύεται η στροφή αριστέρα στην Παπάφη (όχι στην διαγώνιο στην «προσωρινή Παπάφη», αλλά π.χ Παπάφη με Ικονίου). Μπορώ να ορίσω απαγόρευση στροφής αριστερά, ενώ επιτρέπεται αριστέρα / διαγώνία;
  http://www.openstreetmap.org/#map=19/40.61321/22.96792

Το 1ο μου μήνυμα, συγγνώμη αν είναι βλακώδες, αρχάριος χαρτογράφος. Διάβασα πως δεν πρέπει να χαρτογραφούμε για navigation, αλλά αν δεν έχει οριστεί διάζωμα, θεωρώ λογικό να το βάλουμε :slight_smile:

 1. Συνέχισε την διπλή σχεδίαση του δρόμου για όσο διάστημα υπάρχει και το διάζωμα. Δηλαδή δύο μονόδρομοι, ένας για κάθε μεριά του διαζώματος. Απ’ ότι φαίνεται ο δρόμος είναι ήδη σχεδιασμένος έτσι στο μεγαλύτερο μέρος του.
 2. Φτιάξε ένα relation με
  type: restriction
  restriction: no_left_turn
  from: <<Δρόμος απο…(highway)>>
  to: <<Δρόμος πρός…(highway)>>
  via: <<Σημείο ένωσης των δύο παραπάνω…(point)>>
  Αν οποιοσδήποτε δρόμος εκτείνεται ως ενιαίος πέρα από τις δυο μεριές του σημείου ένωσης, αυτόν θα πρέπει να τον σπάσεις προτού τον χρησιμοποιήσεις στο relation.
  Προτού τον σπάσεις ελέγχεις αν αυτό επηρεάζει άλλα relations στα στα οποία μπορεί να συμετέχει ήδη και αν ναι τα διορθώνεις αναλόγως μετά την αλλαγή.
  Αν χρησιμοποιείς τον JOSM editor αυτό γίνεται αυτόματα και ελέγχεις σε περίπτωση προειδοποίησης από το πρόγραμμα.