Онлајн мапа на српском

Да ли постоји неки онлајн рендерер ОСМ мапе који омогућава да се мапа користи као подлога али на српском језику? На OpenStreetMap се добија само мапа која приказује мешавину језика и писама што еј врло ружно и непрактично.

Колико је компликовано направити сопствени рендерер? Гледао сам по нету упутства али ми све изгледа превише захтевно и да је неопходан наменски сервер који би био конфигурисан само за ту намену.

Neznam možda neki od desktop alata tipa Maperitive http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Maperitive ili TileMill http://wiki.openstreetmap.org/wiki/TileMill

http://toolserver.org/~osm/locale/sr.html?zoom=7&lat=44.37099&lon=21.0498&layers=BT

Most easy installation would be with a Ubuntu package that includes already all stuff for a tile server.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Ubuntu_tile_server

We are allowed to use tiles from toolserver for production sites?

a statement from an admin in December was. “Since there were no problems so far with load on the server, there does not exist a tile usage policy”. The OSM tile usage policy does not matter here since this is a Wikipedia server. It probably depends how many visitors the production site will have.

Пеђа,

Можеш ли да нас повремено обавештаваш о напретку мапирања Таре и Златибора?

Свака част на детаљности унетих података! Да ли си “пронашао” неки бољи начин за њихово презентовање од стандардног рендера који се користи на openstreetmap?
Размишљам да мобилишемо панинарску (и сродне) заједницу/е да пошаљу своје трекове и других планина. Када би се сакупило довољно сировог материјала могли бисмо да се организујемо и да обрађујемо област по област.

Ако им покажемо твој рад сигурно ће бити већи одзив.