Αλλαγές στον χάρτη

Παρακαλώ πολύ να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε αλλαγές στον χάρτη. Ότι υπάρχει ήδη στον χάρτη είναι αποτέλεσμα της δουλειάς κάποιων ανθρώπων και για να την αλλάξουμε ή πολύ περισσότερο να την διαγράψουμε θαπρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έτσι βελτιώνουμε τον χάρτη.

Μόλις διαπίστωσα ότι ο χρήστης AiNikolas κατάργησε μια πλατεία στην Ερέτρια (http://www.openstreetmap.org/?lat=38.39663&lon=23.7973&zoom=17&layers=B000FTFT) αλλάζοντας την μορφολογία της περιοχης.Επειδή οι αλλαγές που έχει κάνει ταιριάζουν με την μορφή που είχε η περιοχή πριν από κάποια χρόνια και επίίσης ταιριάζει ακριβώς με τις εικόνες από το Yahoo, υποθέτω ότι έκανε τις αλλάγες βασισμένος στο Yahoo. Να υπενθυμίσω ότι το Yahoo ακριβώς επειδή οι εικόνες του είναι πολύ παλιές, πρέπει να χρησιμοποιήται μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη πήγη και ποτέ για να διορθώσουμε την δουλειά κάποιου άλλου γιατί είναι πολύ πιθανό οι διαφορές να οφείλονται σε αλλαγές που έχουν γίνει στους δρόμους.

Για να επαναφέρω το συγκεκριμένο τμήμα του χάρτη, θα πρέπει να ξαναπάω στην Ερέτρια να ξαναγράψω στο GPS την μορφή των δρόμων και να ξαναφτιάξω τον χάρτη. Το χειρότερο είναι ότι θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνω όλα όσα έχω φτιάξει για να δω τι άλλο έχει αλλαχθεί. Έχω προσθέσει τόσα πολλά σημεία στον χάρτη με πληροφορίες πιο συγχρονές από το Yahoo, μερκές φορές και από το Google, που εύχομαι να είχα ένα τρόπο να τα σβήσω όλα μαζί και να ξεκινήσω από ττην αρχή, θα ήταν ευκολότερο από το να ψάχνω να δω ποιές αλλαγές είναι σωστές και ποιές λάθος.

Μπορείς να του στείλεις μήνυμα. Εγώ του έχω στείλει, και είναι άνθρωπος που κάθεται να ακούσει τον άλλον, άρα νιώθε ελεύθερος στο να επικοινωνήσεις μαζί του. Δεν τον έχω συναντήσει στην πραγματικότητα (offline world), και ούτε κανέναν άλλο openstreetmapper γενικώς.

Επίσης ίσως θα ήθελες να βάζεις και tags για τα gps traces που ανεβάζεις? Εάν σου φαίνεται δύσκολο, ίσως να φτάνει ένα tag, ή ένα στα λατινικά ή ένα με ελληνικά γράμματα. Πχ ερέτρια ή eretria. Ίσως το λατινικό μπορούν να αναγνωρίσουν πιο εύκολα οι ξένοι. Εάν βάζεις το tag ερέτρια θα είναι πιο ακριβής η πληροφορία.

Πάντος της αλλαγές του χρήστη AiNikolas να ξέρεις πως μπορείς να τις ανερέσεις.
Επιλέγεις τον δρόμο και πατάς Η.
Έτσι μπορείς να τον επαναφέρεις σε προηγούμενη κατάσταση.