Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Για σας. Ψάχνω για προτάσεις σχετικά με το πως πρέπει να γίνει tag ένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Πριν λίγες μέρες έγινε ένα batch edit με τα ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα από το GNET (ή με data από το GRNET, δεν κατάλαβα). Το changeset ειναι το Changeset: 147373697 | OpenStreetMap όπου έχω αφήσει και κάποια σχόλια. Συμφωνείτε με αυτά; Έχετε κάποια άλλη πρόταση για το πως μπορεί να γίνει tag καλύτερα;

Ένα από τα πράγματα που πρότεινα είναι να μπει ο κωδικός του ΚΕΠ ως ref:GR:kep_id. Αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει από σκέτο kepId που ήταν αρχικά σε ref:kepId. Θεωρείτε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το namespace με το GR; Σχετική σελίδα στο wiki: Key:ref - OpenStreetMap Wiki

Σχετικά με το office=government (Tag:office=government - OpenStreetMap Wiki), αν γίνει μετά tag με government=* (Key:government - OpenStreetMap Wiki) τι τιμή θα μπορούσε να έχει;

Τέλος, υπάρχει κάποια διαδικασία πριν κάποιος κάνει bulk edits/imports, πχ να ανακοινώνει κάπου την πρόθεσή του και να ζητάει feedback πριν κάνει τις αλλαγές;

1 Like

Άφησα σχόλιο με την ελπίδα να γίνει σοβαρή συζήτηση πριν προχωρήσει περαιτέρω το θέμα. Δεν είναι απίθανο μήπως χρειαστεί να γίνει revert των τριών αυτών changesets εάν όντως βρεθεί πρόβλημα.

Όσον αφορά το tagάρισμα, σίγουρα προτείμότερο το ref:kepId από σκέτο kepId, και πιθανόν όντως καλύτερο το ref:GR:kepId για αποφυγή πιθανής εμπλοκής με παρεμφερές όνομα σε άλλη χώρα.
Για το ΚΕΠ Αντιρρίου, είχα βάλει τα tags office=government government=public_service, καθώς μου φάνηκε το πιο κατάλληλο από τα tags που υπήρχαν στην λίστα στο wiki (και με σχετικά καλή χρήστη βάσει taginfo, οπότε δεν είναι κατί αχρησιμοποίητο).

Το dataset προέρχεται από σχετικό έργο που έχει αναλάβει η εταιρία. Δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο υποστήριξης των ανοικτών δεδομένων.
Τα ΚΕΠ που υπήρχαν πριν ανεβεί αυτό τα dataset ήταν γύρω στα 30 και ο καθένας είχε χρησιμοποιήσει ότι tags ήθελε με ελλιπείς πληροφορίες για το καθένα.
Προσθέτοντας 1021 νέα σημεία ΚΕΠ με κανονικοποιημένα tags προφανώς αναβαθμίζεται η πληροφορία που παρέχεται γύρω από τα ΚΕΠ.
Το tag kepId άλλαξε σε ref:GR:kepId έχετε δίκιο είναι πιο σωστό.

Υπάρχει σχετικό link για το dataset αυτό; Και για το που αναφέρεται η σχετική άδεια για την χρήση των δεδομένων αυτών; Μην ξεχνάτε ότι πρέπει η άδεια να είναι συμβατή με το ODbL.

Εάν έχετε κάποιο σχόλιο σχετικά με την ποιότητα των δεδομένων θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το συζητήσουμε.

Σχετικά με τα υπόλοιπα. Προφανώς ανεβάσαμε τα δεδομένα σεβόμενοι το copyright & license της OpenStreetMap, τα οποία είναι εμφανή στην αρχική σελίδα του OpenStreetMap.org δεν γίνεται να τα αγνοήσει κανείς.

Εάν ήταν επιθυμητό να κάνουμε κάποια δήλωση σχετικά με τα δεδομένα, το έργο από το οποίο προέρχονται ή τον τρόπο καταγραφής τους θα έπρεπε να ζητείται ρητά κατά το upload από την κεντρική εφαρμογή του OpenStreetMap και όχι μέσα σε ένα forum. Συμπληρώθηκαν τα πεδία που απαιτούσε η εφαρμογή.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχετε ανοίξει μία συζήτηση η οποία δεν θα υπήρχε εάν είχα χαρτογραφήσει τα σημεία ένα-ένα και αυτό δεν είναι παραγωγικό.

1 Like