Νησίδα Ζουράφα (Λαδοξέρα)

Μετά από σημείωση ανωνύμου για την ονομασία της νησίδας, βρήκα ότι πρόσφατα άλλαξε το name tag με την Τούρκικη ονομασία αντί της Ελληνικής, με τον χρήστη να αναφέρει ότι είναι Τούρκικη νησίδα και όχι Ελληνική. Τυγχάνει την ίδια περίοδο στην Τούρκικη Βικιπαίδεια για τη νησίδα να αναφέρουν ανώνυμοι χρήστες ότι είναι δεν είναι Ελληνική αλλά Τούρκικη νησίδα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν γίνεται αναφορά πηγών/παραπομπών που να υποστηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό. Απλή αναζήτηση δείχνει μόνο τωρινά ειδησεογραφικά άρθρα όπου η Τουρκία πρακτικά “προσάρτησε” την νησίδα χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, για το χάρτη; Κοινώς, φαίνεται να μπαίνει κι αυτή η νησίδα σιγά σιγά στα επίσημα αμφισβητούμενα εδάφη.

Revert σύμφωνα με wikipedia σε 5 γλώσσες (ακόμα και η τουρκική wikipedia) και wikidata που όλα αναφέρουν ότι το νησί είναι ελληνικό.
Το ελληνικό όνομα έχει διαγραφεί εντελώς. Δεν είναι λάθος, είναι βανδαλισμός. Διαγραφή του keles52.

Αν το συνεχίσουν, cc: υπουργό αμύνης.

Επανέφερα την ονομασία στη νησίδα, αλλά πρέπει να επανέλθουν και τα σύνορα γύρω από αυτήν, καθώς τα διέγραψε κι αυτά, αφήνοντας την πρακτικά σε διεθνή ύδατα.

1 Like