Адресація за межами населених пунктів

Маємо вирішити питання того, як прописуємо адреси за межами населених пунктів.
Є пропозиція використовувати кілометраж у тезі addr:street без номеру будинку. Наприклад, addr:street=8 км Смілянського шосе (до речі, тут використовуємо км чи кілометр?)

Закон каже отак

Будуть інші пропозиції?

Мені здається у вікі це прописано:

Чи може я не зовсім зрозумів про що дискусія.

1 Like


є два варіанти у вікі, коли який використовуємо?

Питання про те коли addr:street а коли addr:place?

саме так, у цьому питання

Я так міркую що зазвичай назву дороги і кілометраж треба писати у addr:street разом із тегом addr:city найближчого населеного пункту. А addr:place потрібен для ще рідкісніших випадків коли у ролі «назви вулиці» буде назва якогось мікрорайону чи іншого обʼєкта який місцева рада вирішила використовувати як реквізит адреси:

4 Likes

@AlexRiabtsev Дай кілька прикладів адрес, які в тебе є, щоб їх розібрати та використовувати далі в роботі. А то так ворожіння якесь абстрактне виходить.

І крім адрес, якщо ти збираєшся масово мапити АЗС дай опис роботи, які обʼєкти якими геометричними примітивами позначати, які теґи для яких елементів використовувати й т.і. (Цим також можна буде розширити статті у Вікі)

1 Like

З моєї точки зору addr:street відповідає слову “Біля” (“Вздовж”), а addr:place - “В” (“Всередині”). Тому для адресації за урочищем, кварталом, хутором треба “addr:place” (в урочищі…), а за вулицею, кілометровим відтинком дороги, узвозом “addr:street”

2 Likes