tile.openstreetmap.nl

Op dit moment ben ik bezig om de Nederlandse tileserver weer een duw in de goede richting te geven. Systeem draait weer een recente Linux kernel, en gaat straks hopelijk op PostgreSQL 9.6 draaien. Mocht je iets met rendering willen dan is nu het moment om te gaan schreeuwen, anders ga ik de boel weer inladen zoals het hiervoor was (en dan weer wachten tot de schijf vol zit).

Het zaakje staat inmiddels te prerenderen. Het leeft weer.

Fijn dat de site weer leeft, veel dank!
Met welke frequentie worden de tiles geactualiseerd?

Ik merk in mijn omgeving dat mensen die voor het eerst horen over Openstreetmap eerder bij Openstreetmap.nl aankomen dan bij Openstreetmap.org.

Is het misschien een idee om in de welkomstpagina ook heel kort het verband tussen die twee uit te leggen en de belangrijkste verschillen in functionaliteit aan te geven (zoals bijvoorbeeld wijze van rendering en RD op .nl en inzien onderliggende data en eventueel vaker actualisatie op .org) ?

Ik moet nog wat verzinnen om de expiry van tiles goed te doen (en daarna direct te prerenderen) ooit had Ldp dat wel op orde. Ik kan overigens ook melden dat individuen die firefox gebruiken eventueel/mogelijk/helaas nu ook via https op onze website en tileserver kunnen komen.

De .nl heeft de laatste tijd een probleem. De site werkt goed maar de tiles worden niet geladen. Zie wel de coördinaten veranderen als ik met de muis beweeg.

Hij doet 't weer :slight_smile:

Ik zie dat openstreetmap.nl niet werkt op een ipad. Of doe ik iets verkeerd?

Er is iets fout met de beveiligde versie, dus misschien dat die de afbeeldingen blokkeert op je browser
http://openstreetmap.nl/
of
https://openstreetmap.nl/

Zie je verschil?

openstreetmap.org werkt wel.

Op mijn Ipad met chrome browser zie ik alleen de startpagina. Bij allebei de urls leidt zoomen ertoe dat alleen het bestaande plaatje wordt uitvergroot. Er wordt geen ander zoomlevel geopend.

OpenLayers.js:886 Mixed Content: The page at ‘https://openstreetmap.nl/’ was loaded over HTTPS, but requested an insecure image ‘http://tile.openstreetmap.nl/tiles/10/524/333.png’. This content should also be served over HTTPS.

Oftewel, niet enkel de homepage, maar ook alle content (incl de tiles) behoort via https aangeleverd worden.
In Chrome op Windows vooralsnog enkel een waarschuwing en zoomen werkt goed. IE11, Edge en Firefox werken momenteel ook goed hier.
Wellicht dat andere browsers op andere platformen er meer een probleem van maken?

Op mijn PC met Chome werkt openstreetmap.nl goed, ik zie alleen dat het nogal een oude osm-databaseversie is, ik heb afgelopen maand gesloopte gebouwen verwijderd in Rijswijk, die staan nog op openstreetmap.nl maar niet meer op openstreetmap.org. Hoe vaak worden tegels ververst in openstreetmap.nl?

Geen idee, maar de data loopt meer dan een maand achter gezien m’n eigen edits…

Als ik mij niet vergis is de .nl het afgelopen jaar 2 keer vernieuwd. Niet vaak dus maar dit is dacht ik omdat de database dan in zijn geheel moet worden vervangen.

En op android worden de tiles ook niet geladen…