tile browser

M.b.v jtiledownloader heb ik van verschillende gebieden van verschillende levels de plaatjes gedownload, die ik dan weer synchroniseer met mijn telefoon.

Soms doet de kaart op de telefoon rare dingen, dan wil ik zeker weten of de kaart compleet is. Op de telefoon kan ik de tiles niet browsen, dus dat wil ik dan maar op mijn schijf.

Nu kijk ik af en toe hier en daar voor een hele simpele viewer, maar ik kom niets tegen. Dus ik wil gewoon bij een willekeurige tile beginnen, waarbij de omliggende tiles vastgeplakt worden, en omhoog en omlaag te zoomen is (ontbrekende tiles moeten herkenbaar leeg zijn, en eventueel op verzoek zijn te downloaden).

Lijkt me zo basic dat er waarschijnlijk iets voor mijn hand ligt, maar ik het niet zie :roll_eyes:

Welk (liefst java) programmaatje moet ik hebben?

GIS software zoals QuantumGIS of Mapwindow GIS kunnen de tiles weergeven dacht ik. Alleen moeten als het goed is coördinaat bestanden aangemaakt worden die de tiles goed positioneren.

http://www.qgis.org/
http://www.mapwindow.org/

MapWindow en QGIS kunnen niet met tiles omgaan. Wel met images als deze voorzien zijn van een zogenaamd “world file”: http://en.wikipedia.org/wiki/World_file Je zou dus ‘of handmatig voor elke tile zo’ n world file moeten maken of dit op een of andere manier geautomatiseerd doen.

GIS software is veel te zwaar voor wat ik wil.

Zoek iets dat denk ik gebruik maakt van de dingen zoals genoemd in
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Slippy_map_tilenameshttp://wiki.openstreetmap.org/wiki/Slippy_map_tilenames