Tele2 en T-Mobile zijn nu Odido

Tele2 en T-Mobile zijn samengevoegd en heten nu Odido: Odido - Wikipedia
Ik ben er al meerdere tegengekomen, dus de nieuwe naam staat al op de façades van de filialen. Hoe willen we deze verandering in OSM doorvoeren?

Lijkt me dat we die om willen taggen. Maar daarvoor moeten we wel eerst kijken of alle huidige shops kloppen. Zo is er “T-mobile” en “T-Mobile”:
https://overpass-turbo.eu/s/1B95
https://overpass-turbo.eu/s/1B98

Daarnaast hebben we ook nog een T-mobile kantoor: https://www.openstreetmap.org/node/3622415131

Zo zou je alle T-Mobile en Tele2 moeten vinden ongeacht hoofdlettergebruik: overpass turbo (name en brand). Overigens bedankt voor de nwr-tip, die manier van zoeken met Overpass kende ik nog niet :slight_smile:

1 Like

Ik zou niet voor mechanische omtagging gaan. Ik zie geregeld winkels die verplaatst zijn, helaas wordt dat niet overal even goed bijgehouden (ik zelf heb er ook niet echt de tijd voor…). Lijkt me dus beter om ze handmatig af te gaan en te controleren of het adres bijvoorbeeld nog klopt.

Dat laatste is zowizo aan te bevelen, maar dat verandert niet als je eerst alles in één keer omtagt. Daarna kan je nog steeds alles afzonderlijk verifiëren, waarbij je bv de survey:date=jjjj-mm-dd zet.

Ik heb een tijdje terug anderhalve provincie van dit spul gedaan:
https://maproulette.org/browse/challenges/38499

dat bestaat inderdaad voor een flink deel uit winkels, ook heel bekende van de grote ketens. De kleintjes zijn vaak niet meer op hun oude website omdat ze naar Facebook zijn overgegaan.

het Odido probleem is maar heel klein; het zijn er misschien now wel minder dan Big Bazar

Ik heb alle Odido-winkels die op de website van Odido zijn vermeld en het hoofdkantoor in Den Haag omgezet naar Odido.

De overgebleven T-Mobile- en Tele2-winkels (ongeveer 10) heb ik een fixme meegeven met de vraag of de winkel nog bestaat.

6 Likes