Tegen het verkeer in fietsen

Hallo,
Ik heb nauwelijks ervaring met OSM. Ik was benieuwd op welke eenrichtingsstraten fietsers tegen het verkeer in mogen fietsen en ik dacht dat dit misschien te achterhalen zou zijn met de ‘oneway’ en ‘oneway:bicycle’ tags. Maar het blijkt dat de ‘oneway:bicycle’ tag meestal NULL is, tenminste in Amsterdam (achtergrond: http://www.dirkmjk.nl/2014/09/can-open-street-map-and-qgis-show-where-it%E2%80%99s-ok-cycle-against-traffic). Ik heb twee vragen:

  • Heb ik de tags correct geïnterpreteerd?
  • Is het zinvol om ‘oneway:bicycle’ informatie toe te voegen?
    Merci!

ps ik heb deze vraag eerder in het algemene Questions and Answers deel van het forum gepost en kreeg daar de tip om hem hier te posten

Op http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/fiets/?map=route&zoom=19&lat=52.613&lon=5.84238&layers=B00000FFTFFTFFFFFFFFF kun je specifiek filteren op de gebruikelijke fietstags.
Daarbij staan cycleway=opposite en oneway:bicycle=no (groene stippellijn) die volgens mij aangeven wat je bedoelt, dus je zat in de goede richting.
Het zou kunnen dat de tags hier en daar ontbreken. Een taak voor de mapper om de tags dan alsnog aan te brengen.

Een betere link Amsterdam, http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/fiets/?map=cycleways&zoom=13&lat=52.36147&lon=4.90104&layers=B00000FFFFFFFFTTFFFFFFFFF

Bedankt Sander H en Allroads voor de uitleg en voor de link, handige tool is dat!