Taloyhtiön nimi rakennuksen nimenä?

Hei vielä!

Oikei hyvä huomio tuo asunto-osakeyhtiön nimi! Sen voisi tosiaan muuttaa systemaattisesti jonnekin metadataan (“loc:name=”?, tai keksiä kokonaan uusi tagi), mutta joka tapauksessa pois osoitetiedoista. Vai vastustaako joku lukijoista ajatusta?

Tässä tuli vieläpä mieleeni, että Helsingissä nykyisen Mannerheimintien pohjoispäässä olevien asunto-osakeyhtioiden nimet viittaavat vanhoihin osoitteisiin ennen Manskun luomista sodan (vai Mannerheimin kuoleman) jälkeen. Ainakin ennen toista maailmansotaa rakennetuilla isoilla kerrostaloilla on asunto-osakeyhtiön nimenä kai “Turuntie N” (jossa N on siis positiivinen kokonaisluku). Tämä voi kyllä aiheuttaa paljonkin hämminkiä, jos joku keksii laittaa kartalle!

Toisaalta esim. tuo Villa Tholstrup (ja vähän matkan päässä nyt jo purettu Villa Pusa) ovat kyllä varsinkin Larun alkuasukkaiden keskuudessa ihan tunnettuja maamerkkejä. Joten – niin kuin aina – täytynee käyttää tapauskohtaista harkintaa.

Erittäin hyvä huomio muuten myös rappujen merkkaaminen. Siinähän on nyt vähän vaihtelua. Aika yleinen käytäntö suomessa on laittaa se suoraan ulko-oven kohdalle, eli “entrance=main/staircase” JA “ref=A/B/C/…”, tai mieluummin kai “addr:unit=A/B/C/…”. En tiedä, miten helppoa tuo on parseroida osoitteeseen mukaan osoitehaussa (toki tuo entrance-piste ja sen ref-tagi ON osa talopolygonia, jossa osoitetietokin on).Tageja kai voi laittaa mukaan pelkkään osoiteriviinkin koko rakennuksen kohdalle, jos siinä on vain yksi selkeä sisäänkäynti. Tuo “addr:unit=”-tagin kayttö “entrance”-tagin yhteydessä on kyllä intuitiivisempi isoissa taloyhtiöissä, mutta en tosiaan osaa sanoa, vaikuttaako osoitehakuun. Tietääköhän joku muu?

Yst: Tolstoi

[EDIT: selvennyksiä ja korjauksia :)]