Tagging van wandelroutes

@wandelroute mappers,

Ik heb de laatste tijd wat wandel routes ge-mapped. Nu struikelde ik over de volgende (oude) discussie:
er worden 3 verschillende tags gebruikt: foot, hiking en walking.

Op de Nederlandse wandel route pagina ( http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Nederland_Wandelroutes ), komt walking niet voor als tag. Als ik echter de internationale pagina bekijk: ( http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Walking_Routes ), staat daar dat Nederland een uitzondering is met walking als route tag (ipv foot of hiking).

Nu is er voor het naast elkaar hebben van 2 tags (foot en hiking) nog wel een lans te breken (foot voor in de bebouwde kom en hiking er buiten), maar een 3de lijkt wat overdreven.

Kan iemand daar zijn of haar licht over laten schijnen?

bvd Hugo

De tag “walking” is van de Nederlandstalige pagina afgehaald, nadat men tot de conclusie was gekomen dat een alleen voor Nederland geldende uitzondering niet zo handig was. Dat neemt niet weg dat hij nog wel in de database kan voorkomen.

Overigens hebben “foot” en “hiking” weinig te maken met binnen en buiten de bebouwde kom, maar meer met persoonlijke voorkeur.

Kan het dan ook van de internationale pagina af?

Volgens mij heeft ZMWandelaar al op 24 August 2010 op de internationale pagina gezet dat route=walking in Nederland omgetagged zal gaan worden. Geen idee of dat al helemaal klaar is.

Op de wiki moet niet alleen gedocumenteerd zijn hoe men het graag zou willen zien, maar ook wat er werkelijk in de database te vinden zit. Dus zolang dat omtaggen niet af is, zou ik het zo laten staan.