Taggen van gebouwen in combinatie met water

Hoe krijg ik OSM zo ver dat water onder een gebouw doorloopt - dit is nl het geval bij museum Belvedere in Oranjewoud Friesland (http://www.openstreetmap.org/?lat=52.95832&lon=5.96555&zoom=17&layers=B000FTF). Dit gebouw is over een kanaaltje heen gebouwd, ik heb al geprobeerd met layers te werken, dit wordt niet goed gerendered. Het water blijft maar door het museum doorgaan…:/:stuck_out_tongue:

Mapnik maakt geen gebruik van de layer= tag bij rendering, dit omdat het technisch gezien beter is multipolygons te werken in plaats van meerdere area’s boven elkaar. Maar voor deze situatie is zover geen goede manier. Ik geef maar de suggestie maar om het stukje onder het gebouw te taggen als natural=water_under_building. Dan renderd het niet en blijft duidelijk dat er water onder zit. Maar er zullen vast mensen oneens met mij zijn :wink:

KR in combi met 3dshapes zal het probleem van het niet goed kunnen labelen van dit soort situaties meer boven laten komen. En bv. wegen onder gebouwen door:

http://www.openstreetmap.org/?lat=51.975934&lon=4.617464&zoom=18&layers=B000FTF

Je zoekt naar iets als ’ tunnel’ , dan andere naam, weergave als tunnel (stippellen), maar dan zonder de in-uitgang dingetjes.

Op een of andere manier is het probleem dat ik aangaf - rendering van gebouwboven water - al opgelost. Klaarblijkelijk wordt nu wel naar de layer tag gekeken door de renderer?

Gebouwen worden (volgens mij) al een eeuwigheid boven water gerenderd bij mapnik.