Ερώτηση για tag toll=yes

Περνώντας τα όρια ταχύτητας στην Εγνατία από Καβάλα για Θεσσαλονίκη και πίσω είδα ότι υπάρχει το tag toll=yes ακόμα και σε τμήματα του δρόμου που έχουν διέξοδο πριν τα διόδια, κάτι που από ότι διαβάζω εδώ http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:toll δεν είναι σωστό. Πριν κάνω οποιαδήποτε αλλαγή θα ήθελα κάποια επιβεβαίωση από εσάς.

Ευχαριστώ

Αν είσαι σίγουρος πως δεν έχουν προστεθεί ας πούμε νέα διόδια στην έξοδο που αναφέρεσαι, δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχει το tag εκεί :slight_smile:

Σε ευχαριστώ πολύ. Είμαι σίγουρος, υπάρχουν 2 διόδια στην ΕΟ Καβάλας-Θεσσαλονίκης που είναι σωστά σημειωμένα στον χάρτη. Οπότε, θα αφήσω το toll=yes μόνο όταν πραγματικά παγιδεύεσαι και δεν μπορείς να ξεφύγεις. :slight_smile:

Τα διόρθωσα.
Κάποιες ερωτήσεις που προέκυψαν:
-Σε όλα τα τμήμα του δρόμου που αποτελούν την Εγνατία βάζουμε name=Εγνατία οδός; Αυτό έκανα, όμως πλέον δε φαίνεται το A2, είναι ο κωδικός της Εγνατίας. Να αλλάξω κάτι;
-Προς την Ξάνθη τα τμήματα της Εγνατίας έχουν name=Εγνατία προς Ξανθη και το άλλο ρεύμα name=Εγνατία προς Καβάλα. Είναι σωστό;

Ευχαριστώ!

το “Εγνατία προς Ξάνθη” δεν μ’αρέσει καθόλου…
Ο δρόμος είναι ένας, το όνομα ένα, και ας είναι δύο οι κατευθύνσεις.

Για το θέμα με το Α2, δεν έχω ασχοληθεί για να 'χω άποψη, θα έλεγα να περιμένεις καμία άλλη γνώμη…

Το Α2 μπαίνει στο ref, το Εγνατία στο name, όπως το έβαλες.

Έτσι όμως στον χάρτη πλέον φαίνεται το Εγνατία Οδός και όχι το Α2, είναι σωστό αυτό;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύω πως θα πρέπει να σε ενδιαφέρει η σωστή καταχώρηση των δεδομένων, και όχι ο τρόπος με τον οποίο αυτά προβάλλονται…

Η “σωστή” προβολή τους αφορά τους developers, είναι θέμα της εφαρμογής και όχι της βάσης. :slight_smile:

Γιατί το λες αυτό, μια χαρά φαίνεται.
Το όνομα το βλέπεις κατα μήκος του δρόμου, και το ref σαν κόκκινη, πορτοκαλί κλπ ετικέτα.
Απλά μην περιμένεις να το δεις αμέσως μόλις ανεβάσεις τα δεδομένα, μπορεί να πάρει αρκετή ώρα μέχρι να ανανεωθούν οι εικόνες του χάρτη.

Ο χάρτης δεν είναι live, είναι εικόνες που δημιουργούνται από τα δεδομένα, και αυτό μπορεί να πάρει από μερικά λεπτά μέχρι ώρες, ανάλογα με την πυκνότητα των αλλαγών που έγιναν.
Κάνε και κανένα shift-reload για να το βοηθήσεις λίγο. :slight_smile:

Γιάννης

Ωραία, σε ευχαριστώ!