Svi naši projekti na jednom mestu

Mislim da imamo dosta projekata koje smo godinama pravili i sve nešto mislim da zaslužuju da budu na jednom mestu.

Napravio sam https://projekti.openstreetmap.rs/ da bude to mesto.

Ideja sa sajtom je da na najbolji način predstavlja sve projekte koje imaju veze sa OSM-om i Srbijom. Međutim, fali još dosta stvari ovde - npr. planinarske staze i ko zna šta još. Najbolje je da se ljudi sami javljaju sa svojim stvarima. Ako se setite nečega, dajte ovde 500x500 sliku, propratni tekst i link. Link može biti na sajt projekta, na wiki stranu, na stranu na forumu… Sve što nekog korisnika koji dođe za 3 godine može da oduševi našim radom!

Izvorni kod je ovde, pa može i tamo direktno izmena.

Mislim sam i da na glavnom blogu (https://openstreetmap.rs/) imamo stavku u meniju na ove projekte, međutim možda je bolje iskoristiti postojeći wordpress i ubaciti sve ove projekte u njega nekako (kao blog postove, ne razumem se), ali da budu odvojeni od ovih ostalih “vesti”. Takođe, moj web dizajn se svodi da sam ukrao gotov template, pa svako ko želi da ovo promeni ili ulepša - više je nego dobrodošao!

2 Likes

Hej hej, nekako mi je promakao ovaj thread.

Projekte na kojima radim evidentiram ovde Serbia/Projekti - OpenStreetMap Wiki . Nešto mi je delovalo da i ti tako radiš.

Dodao sam link na wikiju ka https://projekti.openstreetmap.rs/ možda možeš i ti na sajtu ka wiki.

Meni nekako više ima smisla da vodim OSM projekte tamo kada već postoji wiki ( pretraga i sve ostalo ).

Imam u vidu sajt za neke projekte koji se oslanjaju na OSM.

I ja upišem sve na wiki, naravno. I tamo ima više smisla da nam bude “registar”. Ovo je više sajtić koji ima za cilj da showcase-uje nešto što je vizuelno primamljivo, što možeš da nekome pokažeš na nekom događaju, da se nekako predstavi na jednostavan i lep način šta je OSM, šta radimo, kako se podaci koriste… Definitivno nije cilj da postane wiki registar!