svet.openstreetmap.rs radi

Pozdrav,
https://svet.openstreetmap.rs tileserver je živ i radi, a videćemo koliko će potrajati:)

Features:

  • Kosovo prebačeno kao pokrajina
  • srpski italic font
  • Ažuriranje karte na svakih 5 minuta
  • Sva imena u Evropi prebačena na srpski, za ovo sam napravio poseban program
  • Keširanje do zuma 12 za Evropu i do zuma 17 za Srbiju

Radio sam poslednjih par nedelja na servisu koji je trebao da prikaže ceo svet na srpskom tileserveru. Međutim, zbog tehničkih ograničenja, uspeo sam da izvučem samo Evropu, ali je URL ostao i dalje “svet”:slight_smile: Možda jednog dana bude i svet. Fali prikaz na latinici, ali to mogu da dodam ako ima velikih zahteva. Ne vidim ovo kao zamenu za https://www.openstreetmap.rs/map, više kao dodatno mesto. Za potrebe ovog tileservera sam napravio i poseban program koja povuče srpska imena iz Wikidata i Wikipedia unosa - https://gitlab.com/stalker314314/osm-wikinames (vidim da sam bio i na OSM Weekly sa ovim). Ako neko zna HTML, da malo popravi ovaj trenutni landing page (index.html), neka me kontaktira, pošto ovo može sigurno bolje:)

Bravo, Branko. Na kojoj ti je to platformi, jebe kevu koliko je brz? Razumem, doduše, i da je prilično umanjen dataset. :smiley:

ovo je masina od 8 core-ova i 32GB RAM-a na cloud provajderu, ali ima i Cloudflare ispred (koji nekad kesira, pa je mozda i zato brzo). Ali stavljeno je i agresivno kesiranje tile-ova, pa i to dosta pomaze…

Branko, možeš li molim te da me kontaktiraš na vladan.petrovic@hotmail.com?

Zašto ja ne vidim svoje postove?!

Nemam pojma, sad se vide u svakom slučaju.

Imaš “Email” ikonu s leve strane, pored svakog posta, kojom možeš uputiti privatnu poruku svakom članu. Ne znam, moguće da nije dostupna sasvim novim korisnicima dok ne prođe neko vreme ili skupe dovoljno postova.

Sometimes it is not good idea to use wikipedia (or even wikidata) to translate names of places
Such names should be additionally processed before use
https://svet.openstreetmap.rs/#14/52.3285/35.3471

Yes, I noticed that too and fixed it by removing parenthesis (here it is: https://gitlab.com/stalker314314/osm-wikinames/-/blob/master/src/main.py#L110)). However, while I was filling Europe DB, I also had “old” entries. Once I refresh DB, those entries should disappear. Thanks for noticing and reporting bug! I agree, it will never be perfect, but maybe this can be useful to others:)