strange boundaries in belgium

Hi,

yesterday somebody added some strange boundaries in belgium. Parallel to and overlapping existing Boundaries.

see list http://osm.wno-edv-service.de/index.php/10-osm-reports/415-countries-compare-2015-12-21

i cannot fix them, because i don’t know which one are bad and which are good.

Regards
walter/germany

Hallo Walter,

thanks for informing us. I’ve mentioned this post on the Belgian mailing list and hope one of the “specialists” in this field can have a look at them.

regards

I left a comment on one of the changesets http://www.openstreetmap.org/changeset/36066185

Thank’s

let’s hope that helps.

Regards
walter

Is het niet beter van die administratieve grenzen te laten voor wat ze zijn, en enkel maar op postal code boundaries “concentreren” ;
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:boundary%3Dpostal_code

als er dan al eens een administratieve grens “afwijkt” van een postal grens, dat stukje “apart” taggen, want zelfs cadgis geeft fout op o.a.;
Neerstraat 56 Zwalm , en Geopunt noemt die Neerstraat Latemdreef, ook al een fout ;
https://smartshare.be/index.php/s/TrhKxl6eWKxckwX

Cadgis legt de administratieve grens op de Neerstraat, terwijl de postgrens eigenlijk achter de percelen van huisnummer 56 en 70 ligt.
Zo is er bij cadgis geen grens te zien van Sint-Maria-Oudenhove ; https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Maria-Oudenhove , waarschijnlijk, zoals bij Oombergen, omdat deze maar een gedeelte deelgemeente zijn, en ander deel in andere gemeente GEEN deelgemeente .
tis een echte “knoeiboel” ( in english “mess-up” ) in Belgium . :stuck_out_tongue:

Typische ‘belgisch’ :laughing: :stuck_out_tongue:

EDIT ; Over ‘gebrek aan communicatie’, hier is nog een voorbeeld →
Blijkbaar hebben ze in Putte(bij Heist-op-den-Berg) iemand(Mobiliteit Putte ?) , die OSM kent, want heeft een stukje weg van Aarschotbaan veranderd in Liersesteenweg , doch, ik wilde weten of dit wel juist was.
Heb dan naar de winkel(Noordkaap) gebeld, voor antwoord, en die zei men me dat er toen juist een ‘gemeentelijk bericht’ was ontvangen , dat hun, en de nevenliggende huizen een adresverandering zouden krijgen, doch, DAARVOOR vroeg ik op OSM(zoals je kan zien in bovenste link), waarom ze die verandering van Aarschotbaan in Liersesteenweg gedaan hebben … nooit een reactie op gekregen … oftewel kregen ze mijn reactie daarop niet toegestuurd, en is dit een fout van OSM, oftewel zijn ze daar in Putte te ‘moedwillig’ om te antwoorden op OSM … :roll_eyes:

Grens Nederland - Belgie ;
Heb eens opgezocht, wie/waar de grens tussen Nederland en Belgie bepaalt en ligt.
Ook een ‘warboel van jewelste om U tegen te zeggen’ :stuck_out_tongue: blijkbaar → https://www.openstreetmap.org/node/5030185135#map=17/51.43597/4.94173

bi-national quadripoint →

geknipt