Status på kortlægningen af danske kirkegårde plus sammenlign data med andre korttjenester

Der er nu gået 15 dage siden kick-off af kortlægningen af de ca. 2440 danske kirkegårde og gravpladser med opgaverne via Maproulette platformen.

Så det er blevet tid til at gøre en lille status på projektet. 722 kirkegårde (ca. 29 %, rigtigt flot gået) er nu markeret som værende færdige, dvs gangstier, trapper, mm er blevet tilføjet disse. Ca, 9600 nye gangstier er blevet tilføjet på 15 dage. 17 OSM frivillige har deltaget indtil videre. (opgjort 10 april. kl 13:00)

For at se den forskel, dette ovenstående stykke arbejde har medført, så har jeg lavet en projektfil til QGIS med de færdige 722 kirkegårde. Du downloader Zip-fil her

Pak zip filen ud i en mappe. Hvis du har QGIS installeret og klikker på filen “kirkegaardestatus1.qgs”, så vil QGIS starte op og en GeoJSON fil med de færdige 722 kirkegårde vil blive vist (se næste billede).

I QGIS i venstre fane vil du have mulighed for at sammenligne kortlægningen mellem OpenStreetMap, SDFI Skærmkort dæmpet og Google Maps på de forskellige kirkegårde, når du er zoomet ind og klikker de forskellige lag til og fra.

CASE - gangstier mm på Broholm Kirkegård på Fyn.

I OpenStreetMap ser det således ud.

I SDFI Skærmkort dæmpet (er baseret på GeoDanmark vejmidter) ser det således ud

Endelig i Google Maps ser det således ud

Der er vist ingen tvivl her, at OpenStreetMap helt klart har mest indhold og dermed beskriver kirkegården meget bedre end SDFI Skærmkort og Google Maps. Endelig så er der på Broholm Kirkegård i OSM også blevet tilføjet 11 trapper.

Du kan prøve ovenstående på andre kirkegårde. Det kan evt. være dem du selv har været med til at kortlægge i dette her projekt.

Hvis du ikke har deltaget endnu i denne her kortlægning af gangstier på kirkegårde endnu, så tjek denne side. Så på et tidspunkt når alle 2440 kirkegårde/gravpladser er færdige, så kan OpenStreetMap annoncere at det bedste geodatasæt for kirkegårde mht. gangstier/trapper mm. kan hentes der. Så jo flere der deltagere jo hurtigere færdig.

Epilog - OSM data bruges rigtigt mange steder - så for at vende tilbage til Broby Kirkegård, så har Wikipedia allerede hentet geodata fra OSM og renderet det på deres kort (se næste billede)

2 Likes