Station Brussel-Schuman

Tegenwoordig werk ik in die buurt, dus neem ik de trein naar station Brussel-Schuman. Als ik dat zeer complexe station bekijk in OSM dan kom ik nogal wat verwarring tegen, en hoe meer ik kijk, hoe meer ik in de war geraak. Op dit moment kijk ik vooral naar de indicaties van hoe diep de diverse elementen zitten. Voor wie de buurt niet kent: helemaal onderaan loopt het metrospoor, lijnen 1 en 5; een verdiep hoger zijn er twee dubbele spoorlijnen, L161 en L161A, en daarboven zijn er straten en pleinen op de begane grond maar die loopt daar van oost naar west redelijk steil bergaf, zoals men ondervindt als men door de wetstraat fietst. En daartussen zijn toegangspoortjes en liften en trappen en roltrappen, sommige enkel voor de metro, andere voor metro + trein. Een wirwar van belang. Daartussen zitten dan nog een deel winkels, loketten, een wachtzaaltje, &c &c.

De metrosporen zijn gemapt met een tag “layer=-4” ; treinspoor L161 met “layer=-1”, treinspoor L161A met “layer=-2”
De perrons van de trein zijn getagd met “layer=-1” maar bovendien met “level=-1”

Wat is het onderscheid tussen “layer=” en “level=”?
En hoe krijgen we het allemaal gelijkgetrokken?

Het valt me overigens op dat de metro veel verzorgder gemapt is dan het treingedeelte.

(version Française sur simple demande, réponse en Fr. très bienvenue)

Voor wiki uitleg zie: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:layer
Maar kort samen gevat…
Layer heeft niets te maken met verdiepingen, is een tag indicatie voor het rendering van de kaarten
layer bepaalt wat op dat overlappen stukje van highway’s boven of eronder moet weergegeven worden…
vb een brug over een weg, overlappen deel met weg brug krijgt layer=1; over die zelfde plaats & brug gaat er nog een brug erover dan krijgt die layer 2. Het redering programma weet dat de staat de onderste is enz… mocht er nadien nog een afwatering onder straat lopen dan layer=-1
Layer is de verhouding ten op zicht van elkaar op een beperkte plaats.
Een sterk afhellende weg kan je daarmee niet bepalen… daar kan incline decline gebruikt worden.
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:incline

Levels is de aanduiding van de bouwlagen van een building wordt gebruikt om hoogte van gebouwen in 3D prg te tonen renderen.
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:building:levels
https://demo.f4map.com/#lat=50.8426762&lon=4.3793858&zoom=17

level is het verdiep aanduiding in gebouwen dit voor het indoor routing mogelijk te maken.
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:level
https://openlevelup.net/?l=0#19/50.84258/4.37951

Was mijn bijdrage tot verduidelijking…

Dank. Bij gebrek aan reactie ten gronde ben ik nu zelf aan het aanpassen: metro krijgt “level=-3”, treinstation krijgt “level=-2”. “level=-1” was ooit voorzien, cfr de prima historische informatie bij rixke tassignon, maar is thans niet in gebruik.

Hoi Jan,
Ik geloof dat bxl-forever een hoop underground mapping heeft gedaan van stations in Brussel. Ik zal hem de weg wijzen naar deze thread.

Ik heb een (bijna) volledige mapping gemaakt van het metrostation Schuman.
De treinstation heb ik nog niet gedaan; ik verdwaal ook regelmatig in het treinstation vanwege zijn ingewikkelde structuur.
Eerst moet ik de localisatie van de nieuwe sporen ten oosten van het station oplossen, want dit is verkeerd.

@bxl-forever: oui, j’avais vu que tu as bien bossé dans ce coin, et à grand mérite. J’ai déjà mentionné le très bon mapping de la station metro - je serai heureux de voir la station “train” au même niveau de qualité. Je veux bien suspendre mes activités dans ce coin en attendant tes améliorations sur les voies ferrées dans le tunnel Schuman-Josaphat - c’est bien de cela que tu parles? - et si je peux te donner un coup de main, je ne demande pas mieux. Tu n’as qu’à le dire! Courriel personnel bienvenu, karlchen9 arobat skynet puntiglio eb :wink:

@Joost: welbedankt om de communicatie op gang te trekken, ik zat zelf een beetje te twijfelen hoe ik dat zou kunnen aanpakken op een beleefde manier, dat is bij deze opgelost.