Standbeelden.be

Heb juist ‘Standbeelden.be’ website ontdekt ; gebruiken (momenteel nog) googlemaps om hun locaties aan te duiden ;
http://www.standbeelden.be/
http://www.statua.be/nl

Zou goed zijn om hun ‘standbeelden-locaties’ (met eventueel naaste omgeving) op OSM te zetten, zodat ze kunnen overschakelen naar OSM :stuck_out_tongue:

Mooi initiatief. Wat ik mis, zijn doorverwijzingen naar Wikipedia/Wikidata voor de kunstwerken zelf, maar ook voor de kunstenaars.

Wat ik verder vreemd vind, is dat ik bij het opzoeken van beelden nooit op die site terecht ben gekomen…

Hebben ze interesse in samenwerken met Openstreetmap? We kunnen niet zomaar de info die we daar vinden overbrengen naar OSM. Wat wel kan, is te weten komen waar er beelden staan en deze dan zelf gaan bezoeken. Voor sommige soorten informatie is het het wellicht nodig om wat diepgaander te onderzoeken of deze wel accuraat is.

Zal 'k 's een umap-kaartje maken waar alle standbeelden die al in OSM zitten, op terug te vinden zijn?

Jo

Ik kende die site al een hele tijd, maar heb jammer genoeg nooit de moeite genomen om ze te contacteren.
We moeten wel oppassen met de foto’s op die site, want ze nemen het niet nauw met de beperkingen rond het publiceren van foto’s van recente kunstwerken. Die foto’s zouden bv. niet zo maar op commons.wikimedia kunnen gezet worden.
Als iemand hen wil contacteren, graag.

Erfgoed gebruikt wel al OSM, doch, blijkbaar zijn ze daar ‘niet zo goed’ in mapping, want bijvoorbeeld de plaats van geboortehuis Vital Celen in Hulshout, is ‘een beetje’ van zijn werkelijke plaats (werkelijke plaats is aangeduid met gekleurd kruisje)… ik heb ondertussen wel dat huis op OSM gezet :wink: :
https://smartshare.be/index.php/s/rhJ6OXHf1IEhnYF

Ik heb me een hele tijd intensief beziggehouden met erfgoed, en inderdaad die posities zijn inderdaad niet altijd even nauwkeurig. In Antwerpen was het echt een ramp. Dikwijls plaatst onroerend erfgoed het “vlaggetje” in het midden van het perceel waarop het huis of zo staat. Dit kan in landelijke gebieden ook wel wat afwijking geven.

Nu nog zet ik eerst de informatie van wikipedia (bv https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_onroerend_erfgoed_in_Gooik)) om in een GPX bestand voordat ik ga wandelen. Onderweg probeer ik dan foto’s te maken die ik daarna op commons wikimedia zet en plaats dan de nodige informatie in OSM.
Als je geïnteresseerd bent in historische gebouwen, raad ik je aan om de Geschichtskarte te bekijken.

Als ik zo even maar kijk, zie ik op die geschichtskarten al een fout, namelijk ; de foto klopt niet met de werkelijke foto … de werkelijke foto van het Moretuskasteel (ook wel kasteel Ten Bos of ter Bosch genoemd) is juist op Erfgoed (maar staat dan daar weer ‘effe van zijn werkelijke plaats’), doch, klopt niet op die geschichtkarten site ;
https://smartshare.be/index.php/s/fEDuz4NAm0ngUru
https://smartshare.be/index.php/s/pu8RVzn2t38cRlx
:roll_eyes:

edit : ik heb de werkelijke naam van kasteel ‘ter Bosch’/ten Bos/Moretuskasteel nog ergens gevonden : http://www.kempenserfgoed.be/erfgoed/37687-heist-op-den-berg-kasteel-ten-bosch
Ik zal eens kontakt opnemen met die gasten van Kempenserfgoed, want die zijn ook nog bezig met googlemaps. :confused:

maar je hebt het al rechtgezet zie ik. Het duurt minstens een dag voor de geschichtskarte wordt aangepast.