Wrzucam zawczasu, kolejne spotkanie w Katowicach. Zapraszam wszystkich chętnych do podzielenia się informacjami czy np. nauczenia się edytowania w JOSM.
cześć Yarl,
już teraz piszę, że chciałbym znowu być. Dzięki takiemu spotkaniu 3 tygodnie temu zacząłem aktywnie pracować w JOSM i prawie codziennie coś tam “wyrzeźbię”. Tym bardziej, że nie było zbyt wiele budynków i adresów w “mojej” miejscowości Mikołów, a w całym powiecie mikołowskim brakuje masę rzeczy. Staram się być dokładny, idzie to dość wolno, ale postęp jest i satysfakcja też.
Przygotuj może jakieś przykłady na spotkanie, a nic bardziej nie uczy, jak naśladowanie takich praktyków w akcji, jak Ty. Np. ostatnio pisałeś na forum o rysowaniu budynków i korygowaniu rzutów, tematów pojawi się na pewno dużo więcej.
Yarl, tymrazem chyba będę miał więcej szczęścia… Do godz. 15 mam zajęcia BHP w budynku obok
Przypominam, że to już jutro
Czy istnieje możliwość zorganizowania kolejnego spotkania w rejonie Katowic?
Było 9 maja, czyli całkiem niedawno
Na razie nie ma żadnych planów, a czemu pytasz?
Chciał bym porozmawiać o sposobie zmapowania pewnych rzeczy, a także krótki instruktaż w JOSM. Jeżeli ostatnie spotkanie było tak niedawno pozostaje mi tylko czekać
Akurat na Śląsku jest wielu mapowiczów - może któryś chciałby Cię poszkolić? Jest ktoś chętny?
(tylko nie wszyscy naraz ;-))
Dla większej motywacji dodam, że kolega w iD mapuje…
Jak krótki ten instruktaż? Bo mogę opisać z grubsza i odpowiedzieć na podstawowe pytania. Rozumiem, że program zainstalowany, uruchomiony i… nie wiadomo co z nim dalej, bo nie widać żadnej mapki?