Sisäänkäyntien kartoittaminen ja OLMap-työkalu

Olen nyt pari vuotta Forum Viriumin kanssa kerännyt dataa ja kartoittanut sisäänkäyntejä (lähinnä Helsingissä). Projekti on nyt päättymässä ja olisi hyvä hetki keskustella, mitä jäi käteen ja mahdollisesti miten tästä eteenpäin. Järjestämme tapaamisen maanantaina 9.5. klo 16:30. Ilmoittakaa vaikka tähän alle (tai privana) haluatteko osallistua etänä tai paikan päällä (Urban3, Lapinlahdenkatu 16 rak. 03:n pääsisäänkäynti, 2. krs, 00180 Helsinki, https://app.gatesolve.com/search/urban3).

OLMap on mielestäni kätevä työkalu sisäänkäyntidatan keräämiseen, kun riittää mennä puhelimen selaimella osoitteeseen https://app.olmap.org/#/Notes ja ottaa valokuva. (Toinen vaihtoehto on mennä osoitteeseen https://app.gatesolve.com ja valita sisäänkäynnin paikka kartalta.) Jos GPS-paikannus ei ole tarpeeksi tarkka, pääsee vielä korjaamaan sijainnin rakennuksen reunaviivalle oikeaan kohtaan. Jos kuvassa ei näy kaikki oleellinen, voi myös tallentaa tekstinä muistiinpanon ja/tai tägejä: addr:housenumber, addr:unit, access, entrance, wheelchair yms. Sisäänkäynnin voi myös liittää POI-kohteisiin.

Kuten palvelusta näkee, sisäänkäyntejä on kerätty paljon (yli 13 000). OSM:ään vieminen on kuitenkin ollut hitaampaa ja 8000 sisäänkäyntiä on vielä viemättä. Yksi kysymys on, löytyykö kiinnostuneita muokkaajia mukaan tähän työhön? Datat saa näkyviin esim. iD:hen laittamalla Custom Map Data -kohtaan osoitteeksi https://api.olmap.org/rest/osm_image_notes.geojson

Forum Viriumilla OLMapin kehittänyt Johan on viimeisimmäksi lisännyt OLMapiin OSM:n muokkaustoimintoja. Tavoitteena on ollut nopeuttaa muokkausprosessia. Palvelulle voi antaa luvan tehdä muokkauksia omalla OSM-tilillä, minkä jälkeen sisäänkäynnin (ja mahdollisesti sen edessä olevien portaiden) lisääminen OSM:ään onnistuu parilla klikkauksella.

Toinen kysymys onkin, löytyykö täältä kiinnostusta käyttää OLMapia työkaluna joko datan keräämiseen tai myös OSM-editointiin? Sen lisäksi että itse käyttää palvelua, voisi yrittää järjestää muihin kaupunkeihin samanlaista toimintaa kuin Helsingissä on ollut, eli koululaiset ovat kesätyönä keränneet palveluun dataa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, kommentoimaan ja keskustelemaan!

Aiempia keskusteluita ja esityksiä aiheesta:

[/*] [/list]

Voisin osallistua ja tulla vaikka ihan paikan päälle.

Tarkennus vielä alkuperäiseen osoitteeseen (jos ei katso tuosta Gatesolve-linkistä) eli Urban3, Lapinlahdenkatu 16 rakennus 03:n pääsisäänkäynti, 2. kerros. Tervetuloa!