Ruimte tussen gras en wateretc

Afgelopen week ben ik bezig geweest de vijvers en sloten hier in de buurt toe te voegen aan OSM, puur omdat ik me er al tijden aan stoorde dat die er niet goed in stonden.

https://www.openstreetmap.org/#map=19/52.30826/4.87285

So far so good, echter in al mijn enthousiasme zit er nu dus ruimte tussen de gras en bosgebieden en het water. Iets puur cosemetisch en waarschijnlijk no big deal, maar dat moet mooier kunnen. In het park net oost van de boven geposte link had ik het vorig jaar wel aan elkaar gekregen. Mijn vraag nu is: Kan ik de gebieden nog wel ‘aan elkaar plakken’ of is het beter de vijvers en sloten opnieuw in te tekenen en dande punten te verbinden met de andere gebieden? Ik weet het, voor sommigen iets heel simpels misschien, maar ik weet het nu even niet. Maar goed, voor dat soort dingen zijn we hier ook.

Dag RF75,

Je kun de vlakken gerust aan elkaar plakken. Wanneer water ingesloten ligt in een ander vlak van bos of gras wordt het een ander verhaal en zul je een multipolygoonrelatie moeten maken… anders zie je de bomen in het water schijnen.
Dat gaat het beste met editor JOSM. De landuse wordt dan outer en het water inner.

editor josm stap voor stap
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=53710

Ook zaken plakken (M) en weer losmaken (G) gaat simpel met JOSM.

Op de achtergrond in JOSM kun je ook de BGT omtrekgericht zetten als transparant. Daar is het water ook in verwerkt.
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=59021

Stel gerust nog vragen als je daar niet uitkomt.

Succes

Thx, ik ga er mee aan de gang. Als je niks hoort gaat het goed, denk ik :wink: