Sad sređujem ulice u Sopotu, pa naleteh na njegovo predgrađe Ropočevo. Međutim, na Dini ga nema, a onda na Vikipediji nađem
Ропочево се стопило са суседним насељем Сопот и престало је формално да постоји.
što se desilo 2019, valjda:
E sad, ulice su na broju (u Sopotu) i ja ću ih rešiti, ali šta da radimo s relacijama? Da širimo Sopot? Da li je od Ropočeva ostala bar mesna zajednica pa da zadržimo relaciju i spuštamo admin_level? I otkud nam population:census:2022 ako je naselje zvanično ukinuto 2019?
Мени делује као нека грешка пошто РЗС показује да 2019. сем уклањања ГО Нови Сад и ГО Петроварадин није било других промена. У Стауту Града Беогрда пише да постоји насељено место Ропочево на територији КО Ропочево.
Sad sam pogledao i na Geosrbiji, i situacija je sledeća:
Postoje dva naseljena mesta, Sopot i Ropočevo, koji
Zajedno sačinjavaju mesnu zajednicu Sopot
Zajedno sačinjavaju katastarsku opštinu Sopot
Ono što me zbunjuje je sa čim je @Branko_Kokanovic upario podatke na Dini pa je Ropočevo nestalo, a ono i dalje postoji u evidenciji RGZ kao naseljeno mesto. Na kraju krajeva, nije tako ni bitno, imamo sve na broju u OSM.
Pošto DINA uzima najnovije admin boundarije i adrese, onda iscrtava i Ropočevo, ali pošto tamo nema adresa, deluje kao rupa na karti (koji procenat adresa je urađen ako je ukupan broj adresa - nula )