Rendering "Park" op Lambertus-kaart

ook @Ligfietser:
Op de Garminkaart van Lambertus wordt way 6344387 door de tag leisure=park ‘bovenop’ alle andere landuse-tags als forest and grass gerenderd. Zie
Utrechts Landschap noemt dit gebied inderdaad Park Soesterberg, maar ik zie dit terrein toch anders dan b.v. het Wilhelminapark in Utrecht-stad of Randenbroek in Amersfoort.
Is het mogelijk om toponym=park te gebruiken? Niet om te taggen voor de renderer, maar om onderweg meer detail over het gebied in beeld te krijgen?

Bedankt voor de melding Nilodo, is bij deze gefixt. Liever niet taggen voor de renderer, dat kan beter opgelost worden in de style/typ files.

Prima geregeld.

Maar het belangrijkste voor mij is dat de vliegbasis voor mij geen park is.
Daarnaast zie ik dat bij bosdelen als de Krakeling en de Kozakkenput wel de tag toponym gebruikt wordt.
Landgoederen als de Traak en Henschoten worden evenmin als ‘park’ aangemerkt.

Daar heb je wel een punt, je zou eerder kunnen denken aan leisure=nature_reserve, zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:leisure%3Dpark

Ja, maar, dat is al ondervangen doordat het grootste deel al onder de multipolygoon van het Nationaal Park valt.

Wanneer we het renderaspect - dat je trouwens al hebt opgelost - buiten beschouwing laten, welk bezwaar is er dan om met tags als toponym of area delen van een bos een naam te geven?
Je hebt dan handvaten om alle landgoederen een naam te geven: Bornia, Heidestein, Paltz.

Het punt is dat toponym is geen algemeen gebruikte tag is. Is ooit in het leven geroepen om namen van bosgebieden en landgoederen die in een oude AND import stonden te handhaven bij de import van 3Dshapes. Ik render 'm wel op de OFM maar bij de meeste kaarten wordt die tag niet ondersteund. Binnen de grenzen van een nationaal park mag je best verschillende natuurgebieden hebben dus m.i. lijkt het me beter leisure=park te vervangen door leisure=nature_reserve in geval van Soesterberg.

Hier staat ook iets over landgoederen:
http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=31817

Hier gaat het ook over boundary=protected_area / boundary=estate.

Het nadeel van een tag zoals leisure=park is hoe ga je dan om met bv. een kinderspeelplaats in een bos?
Dan heb je een multi polygoon krjigen om een leisure=play_ground in een leisure=park aan te geven.

Aangezien ik zelf de tag park erop heb gezet, heb ik die maar meteen aangepast:
https://www.openstreetmap.org/way/6344387

Speelplaatsen zou je idd met multipolygonen kunnen oplossen, maar de meeste renderers zullen hier wel rekening mee houden, objecten als speelplaatsen zijn meestal kleiner en binnen een park gelegen, zodat ze later (=bovenop) gerenderd worden ipv eerder.