Relation: eiland in een meer

Ik heb een aantal maanden geleden een meer met een eilandje toegevoegd: http://www.openstreetmap.org/?lat=51.325263&lon=4.909595&zoom=18&layers=M
Nu wordt dit correct weergegeven met osmarender, maar niet met mapnik?
Is dit vanwege de renderer? Of heb ik iets fout gedaan?

Ik heb layer=1 toegevoegd, dan komt het eiland in laag boven het meer te liggen, dat zal dan ook snel in mapnik gerenderd worden.

Maar toch klopt het niet helemaal omdat op de plek van het eilandje nu ook nog meer licht, het ligt immers binnen het meer. DE renderers twijfelen nu of ze het meer of het eiland moeten laten zien. Ik dwing nu af met de layer tag dat hij het eiland laat zien, maar hij denkt nu nog steeds dat onder het eiland meer ligt, wat neem ik aan niet het geval is. Daarom moet je als je het netjes wil doen het meer laten ophouden bij het eiland.

Maar met de layer tag die ik nu toevoeg ziet het er in de praktijk uit zoals bedoelt. Het kan even duren voor je het op de kaart ziet.

Aha, bedankt :slight_smile:

Ik ben de wiki terug aan het doornemen, die ziet er precies ook wat uitgebreider uit dan enkele maanden geleden, ik merk nu dat ik het toen verkeerd heb begrepen :slight_smile:

Graag gedaan. Jammer zijn er geen 3D shapes in belgie die dit soort landschappelijke zaken in 1 keer hebben geimporteerd. Wist je trouwens dat er ook een belgisch osm forum bestaat?: http://forum.openstreetmap.org/viewforum.php?id=29

Wat je ook zou kunnen proberen is de multipolygon relatie met natural=water taggen en de outer way leeg laten. Dat rendert in ieder geval beter, ook op de Garmin kaarten.