ref i int_ref

Pozdrav svima,

Primećujem da se kod puteva oznaka ref koristi isključivo za državne oznake (A1, itd.), a za internacionalne oznake (E75, itd.) int_ref. Na wiki stranici vrlo jasno piše kako se to koristi, ali zar ne bi bilo dobro da koristimo obe oznake u ref ključu, a da onu striktno nacionalnu stavimo u nat_ref?

Znam da je loša praksa davati više vrednosti jednom ključu, ali koliko ja znam, to “pravilo” ne važi za (auto)puteve. Ovo predlažem jer su E brojevi veoma često upotrebljavani kolokvijalno (do te mere da mnogi ni ne znaju za nacionalne oznake), a i njihova fizička oznaka stoji svuda na autoputevima.

На таблама сам приметио да стоје један поред другог уоквирени. Пример: https://www.mapillary.com/map/im/i1PcBf6_QM9QVdsCtVI3Jk

Мени је ок да и на ОСМ стоје један поред другог као на табли, са једним размаком између. Било би добро да буду попуњени и инт и нат па да може да се аутоматизује у будућности…

Evo šta ja znam: za neke ključeve (uključujući

ref

za autoputeve) može da se upiše više vrednosti, koje treba da budu odvojene tačka-zarezom. Stoga, predlažem da pratimo ovakav sistem:

ref=A1;E 75
nat_ref=A1
int_ref=E 75

Tako bi trebalo da se oba vide na standardnoj mapi, a da se na nekim drugim rendererima (npr OSM Srbija) vidi samo jedan od ta dva, po potrebi.

Samo to ne, molim te. Konkatenacija vrednosti je žestok budž koji treba izbegavati: