RCN Drechtsteden

Ter informatie: na veel plezier beleefd te hebben aan Goeree-Overflakkee, ga ik vandaag eens kijken bij het fietsknooppuntennetwerk Drechtsteden… Mochten anderen daar ook actief zijn, dan hoor ik het graag.

Ha Jeroen,

Op mijn prachtige Eiland van Dordrecht was veel aangetast door de licentiewisseling. Veel heb ik weer kunnen repareren als er nog resten te zien waren van de oude routes. Fouten opsporen doe ik met de de OFM Westeuropa.

Ook in Zwijndrecht (Ringdijk) en HI Ambacht (Veersedijk) (gisteren nog wegen aangepast) is nog veel routeschade die ik niet heb kunnen repareren, want dan moet ik nieuwe realaties aan maken en daar heb ik nog niet veel kaas van gegeten.

De fietspaden en wegen zijn weer up to date daar.

Gisteren Burgemeester Jansenlaan proberen te herstellen, maar daar is nog wat mis met de naam. De route is er nu weer wel. knooppunt 89-94 Daar kijk ik nog naar. Als dit niet lukt vermeld ik het hier. De rest is up to you! :slight_smile:

http://www.openstreetmap.org/?lat=51.821113&lon=4.64075&zoom=18&layers=M

89-85 ook nog kunnen aanpassen. Zet de knooppunten als local route. Weet niet of dat goed is. De relatie 15-95 ga ik nog verder herstellen en dan stop ik even.

Als je eenmaal bezig bent ga je door :slight_smile: Zwijndrecht via hi ambacht weer in zwijndrecht aangekomen.
91-94 nog gedaan. 94-17 krijg ik niet voor elkaar. Relatie zoek.
Hier gebleven. http://www.openstreetmap.org/?lat=51.81834&lon=4.5989&zoom=17&layers=M

De nieuwe situatie (Rotonde en wegen Volgerlanden) in HI Ambacht heb ik gisteren aangepast middels gpstracklog. Dus bingfoto’s kloppen niet meer!
http://www.openstreetmap.org/?lat=51.84274&lon=4.65897&zoom=17&layers=M

Groet,
Egbert

Had ik m’n plannen misschien toch eerder kenbaar moeten maken. Ben nu juist rond H.I. Ambacht en Zwijndrecht aan het fietsen… Vanmorgen leek daar nog een hoop te doen. Ik zie bij het verwerken dan wel wat ik nog kan bijdragen. In ieder geval dus een paar geheel ontbrekende routes?

Laat ik daar nou net ook wat extra rondjes gelogd hebben vanmorgen. :confused:

In ieder geval 95 - 96 Langs de Veersedijk HI Ambacht. Die lukt me niet, want die relatie is ook verdwenen.
Volgende week gaat de Nieuwe Jacobuslaan open. Was nog fysiek afgesloten, maar met de fiets kom je overal langs :slight_smile: Nieuwe verbinding van de Volgerlanden met de A15. Vandaar dat ik die van construction af heb gehaald en de rotonde heb ingetekend naar tracklog. Dus ook maar even ter plaatse geweest.
94-17 lukt me ook niet.

In de Volgerlanden heb ik ook het Sophiapark aangepast aan de huidige situatie en de Sopialaan opengesteld. Daar was nog steeds een stukje construction. Nu dus niet meer. Zie: http://www.openstreetmap.org/?lat=51.832502&lon=4.646632&zoom=18&layers=M

Vorige week ben ik aan het “mappen” geweest op Noord Beveland en de Kleihoek van N- Brabant. In de Zeeuwse waterenen Haringvliet zijn nogal wat voet/fietsveerroutes ingetekend door Goudappel-Coffeng. Daar heb ik iom Goudappel-C nog wat aan veranderd. Best lastig voor mensen om routes te maken met OFM, want die pakt nu alle mogelijke veerroutes over de Oosterschelde en Veerse Meer, terwijl die pontjes alleen in juli en augustus varen. Maar dat geldt ook voor de fastferry naar R’dam.
Misschien iets voor Ligfietser om daar op in te spelen. Instellingen?

Hier http://www.openstreetmap.org/?lat=51.626805&lon=3.874891&zoom=18&layers=M
ontbreekt een stukje voet/fietsveer route in de OFM benelux. Geen idee wat er aan de hand is. Bij inzoomen in de mapnik verdwijnt het ook. In het editscherm van potlatch2 is het er wel.
Het is het veer, Burghsluis, Zierikzee, Colijnsplaat. In de vorige versie van OFM benelux zat de fout ook al.

Zal het ook doorgeven aan goudappel-coffeng.

Ben al achter de routering wel of geen pontjes. Bij instelling snel worden de dammen gepakt (denk omdat daar de fietsroutes lopen) en kortste route de pontjes. :slight_smile:

eggie

Egbert,

Dank voor alle status updates; ik heb mijn fietstocht daar op af kunnen stemmen.

Onderweg vandaag, en bij het inventariseren van de ‘oogst’ vielen me een aantal zaken op waar jij als ‘local’ wellicht iets zinnigs over kan zeggen:

  1. Ik kwam enkele routes tegen als ‘lcn’; is dat bewust, of kan ik die omzetten naar ‘rcn’ - waar van toepassing?
  2. Het lijkt er op dat de meeste routes niet zijn toegevoegd aan de netwerkrelatie[1] die op de wiki[2] genoemd wordt. Is er wellicht een tweede netwerkrelatie in gebruik waar ik geen weet van heb, of kan ik ze aan het netwerk toevoegen wanneer ik ze tegen kom?
  3. In het centrum van Dordt is er een verschil tussen de bordjes en de route in OSM. Kan ik de betreffende routes aanpassen waar nodig?
  4. Op de panelen staat een overzicht van een netwerk dat tot in de Alblasserwaard reikt. Weet jij of dit allemaal één netwerk is? De Alblasserwaard en Mijnsherenlanden heeft namelijk ook een eigen netwerkrelatie[3].

[1] http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1900584
[2] http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Nederlandse_Fietsroutes#Zuid-Holland
[3] http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1074495

J-----.

Egbert,
Dat stuk veer ontbreekt omdat er tijdens het splitten van de tiles informatie wegvalt. Daar zit precies een tilegrens en zijn te weinig nodes in dat traject (tussen die twee nodes zit een gat van 10km, en dan ziet mkgmap die verbinding niet meer omdat beide nodes net even te ver weg liggen van de tilegrens). Probeer eens een paar nodes ertussen te plaatsen, dan komt het wel goed. Of even heen en weer varen en de gehele track in osm te stoppen, dan heb je zeker genoeg nodes en kan men je niet verwijten dat je aan het taggen voor de renderer bent :wink:

@Ligfietser,

… dat bootje vaart nu toch niet, maar 'k denk dat ik maar eens “in gedachten ga varen”. Ook leuk :expressionless:
Misschien komen er dan vanzelf wel nodes bij. 't Is op dat plekje trouwens wel diep 60m ! Munitie-stortplaats.

… ik vaar al…

Als je zegt dat dat bootje niet vaart is heeft de OFM het dus toch bij het rechte eind door 'm niet te laten routeren…