Rastrska podlaga Copernicus Core003

Na spletni strani http://cidportal.jrc.ec.europa.eu/copernicus/services/webviewer/core003mobile/ je objavljena evropska rastrska karta, ki je nastala na osnovi satelitskih posnetkov Evropske vesoljske agencije (ESA: https://copernicusdata.esa.int/web/cscda/home)).

Karta je zanimiva, ker z enako ločljivostjo pokriva celotno območje EU, pa še kakšno državo zraven. Karto je mogoče uporabiti tudi kot podlago v JOSM.
Registrirate jo kot tms layer: http://cidportal.jrc.ec.europa.eu/copernicus/services/tile/gmaps/core003_feathering_mixed@g/{z}/{x}/{y}.png

Karta je uporabna na področjih, kjer vse druge obstoječe podlage odpovejo. Ločljivost ni prav velika, a je dovolj dobra, da se prepozna osnovne elemente. Trenutno se karta kaže kot koristna pri urejanju obstoječe vsebine v okviru RABA-KGZ importa.

Po informacijah, ki krožijo okrog EU satelitskega programa, naj bi bilo podobnih izdelkov v prihodnje vedno več in večino tega naj bi bilo bolj ali manj prosto dostopno.

Vključeno na http://raba.openstreetmap.si/ kot podlaga in overlay s 50% prosojnostjo.

Se pa nisem znašel v njihovih terms and conditions kako legalna je uporaba tega - imajo kakšne posebne zahteve?
Če je to res tako zelo prosto za uporabo bi lahko vključili tudi med podloge za JOSM: https://josm.openstreetmap.de/wiki/Maps

Hvala za info. Si bom podrobneje pogledal ob prvi priliki.

lp

Terms and conditions: “The specific license conditions defined in this document permit the use of the Core003 dataset via view services by any natural or legal person “for non-commercial activities”. Based on this licensing terms and conditions JRC is providing public view services for the Core003 coverage.”

“View services” (wms/wmst) pomeni vpogled (ne download) in je v tem primeru “public” - javni. Use it!

Povezava:
http://cidportal.jrc.ec.europa.eu/home/data-services/copernicus-core003-view