Provincienamen in mapnik

Hallo,

Mij viel op dat bij onze Duitse collega’s in mapnik op zoom 7 en zoom 8 de namen van de deelstaten gerenderd worden. Onze provincies hebben dezelfde admin_level gekregen, maar daar worden de namen niet van getoond. Is er een reden voor dat de naam niet getoond wordt? Een setting bij de renderer of iets in de database?
(en niet zeggen dat onze namen te lang zijn, Bremen past op zoom 7 ook niet binnen de lijnen)

Goeie vraag, misschien gebruiken ze een losse node?
http://www.openstreetmap.org/browse/node/473848012

Het bleek inderdaad te gaan om de tag place=state, ik heb die tag nu ook opgenomen in de laatste OFM van Duitsland:

Dus dat is het verschil. Nu is natuurlijk de vraag of we het voor Nederland ook wensen te gebruiken of de status quo behouden.
Ik zelf heb geen voorkeur voor een van de twee opties.

Als je even naar Zwitserland kijkt, vraag ik me af of dit wenselijk is: :confused:
http://www.openstreetmap.org/?lat=46.48&lon=8.82&zoom=7&layers=M

Inderdaad: De steden ten koste van de provincienamen. En wij zijn al zo’n klein land :wink:

Maar het is een beetje slecht vergelijken.
MHO is dat de style sheets van de meeste kaarten, en ik zeg dit met veel respect voor alle makers, te weinig gebruikers onvriendelijk is.
er wordt over het algemeen te weinig onderscheid per zoom level gemaakt in weergave, detaillering en fontgrootte. Daarnaast is het niet te voorkomen dat objecten en naamgevingen over elkaar heen komen te liggen. Ook is de opbouw van een uiterst gedetailleerde stylesheet voor een klein land toch iets anders dan voor een groter land. En ook dat verschil is niet te maken.

te weinig gebruikers onvriendelijk? :roll_eyes:
Moet het nog erger worden dan?

Deze opmaak vind ik wel aardig: http://bmproto.esri.com/WorldTopoMap/WorldTopographicMap.html
Als je naar Nederland kijkt, zie je de topodata van het Kadaster (top10?) incl Bag gebouwen.

Is er een WMS layer van die ESRI kaart beschikbaar?

Het zijn in ieder geval niet de zelfde gebouwen als te zien zijn in de BAG viewer van Geodan. http://bagviewer.geodan.nl/index.html Mijn eigen huis is daar nog net wat gedetailleerder maar ms is dat wel iets te weinig gebruikersonvriendelijk :wink:

Dank je Ligfietser. Met deze kaart (tot nog toe onbekend voor mij) geef je precies aan wat ik bedoel. Scroll maar eens heel rustig van zoomlevel naar zoomlevel. Iedere tag is waar nodig aangepast aan de specifieke level. Zoom je in dan verandert de leesbaarheid niet. En er is heel creatief om gegaan met de macht aan informatie die in OSM beschikbaar is.
Dit wil niet zeggen dat in detail de kaarten beter zijn dan onze eigen. Zeker niet. Maar er is wel beter omgegaan met de hoeveelheid info die gebruikt is op ieder zoomlevel.
Als dit laatste gebeurt, dan kun je de globalere zoomlevels eenvoudiger uitvoeren en daarmee meer doelgroepen bedruipen.

Het is jammer dat ik geen stylesheets kan maken. Ik zou dolgraag mijn vizie samen met een stylesheetmaker tot leven laten komen.
Ik hoop dat iemand zich ooit aanbied om die uitdaging met mij aan te gaan.

Ik kan het ook niet, maar heel moeilijk mag het toch niet zijn? Het is ten slotte maar een XML-file met heel veel regels. Voor alle style-sheetexperts: ik wil niet denigerend doen, ik denk alleen dat met een portie doorzettingsvermogen en de nodige studie het mogelijk moet zijn om dit te doen.

Omdat ik zelf ook een mening heb, over hoe de NL-kaart er uit zou kunnen zien, ga ik maar eens een account op de dev-server aanvragen :smiley:

ZMWandelaar en Martien Sch zouden eens naar TileMill moeten kijken.

Dat ziet er leuk uit. Vanavond proberen :sunglasses:

Of Maperitive als je rechtstreeks pbf wilt laden.